Στοιχεία συλλογέα

Παπαδήμος Δημήτριος

Ο Δημήτρης Παπαδήμος γεννήθηκε στον Βόλο Μαγνησίας το 1945 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός στο ΑΠΘ. Από την εποχή των φοιτητικών του χρόνων αλλά και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον μη επαγγελματικό κινηματογράφο γυρίζοντας «ταινίες» με φιλμ 8 χιλιοστών.

Πνεύμα ανήσυχο πέρα από την επαγγελματική του σταδιοδρομία- 39 χρόνια σε μεγάλα έργα υποδομής (σήραγγα Κίρφης υδραγωγείου Μόρνου, Υποθαλάσσια Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας, Εγνατία οδός) ως Επικεφαλής Τοπογράφος, Διευθυντής Κατασκευής, Επιβλέπων Μηχανικός κλπ. συμμετέχει σε πλήθος κοινωνικών και πολιτικών δραστηριοτήτων.

Αναλαμβάνει το 1982 έως το 1991 διευθυντής του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών και διευθυντής σύνταξης των περιοδικών «Επιστημονική Σκέψη» και «Αυτοδιοίκηση και κοινωνία» με πλούσια αρθρογραφία.

Αγαπά το βουνό και τη φύση και συμμετέχει στον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας όπου διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου 1995-2000.

Προωθεί κάθε προσπάθεια για το στήσιμο και την επαναλειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας και εκλέγεται μέλος του Δ.Σ και Πρόεδρος της 2014-2019 καθώς και μέλος του Δ.Σ της Ο.Κ.Λ.Ε.

Στην άλλη μεγάλη αγάπη του την μουσική οφείλεται η ενασχόλησή του με την Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας σαν Ραδιοφωνικός παραγωγός με δύο εκπομπές- το «διά ασήμαντον αφορμή» και το «Sweet Movie». Επίσης για τον ίδιο λόγο ασχολείται με το Preveza Jazz Festival σαν ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ.

Έφυγε από τη ζωή το 2021.

Το 19ο Preveza Jazz Festival ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του.

Πρόσφατο υλικό συλλογέα

video thumb

Ταξίδι στη Σόφια

Δεκ 1978
Σόφια, Βουλγαρία
video thumb

Πάσχα στο Δίστομο

30 Απρ 1978
Δίστομο, Βοιωτία, Ελλάδα
video thumb

Εκδρομή στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Απρ 1978
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Βοιωτία, Ελλάδα