Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ξεκινά με λήψεις στον βουδιστικό ναό του ξαπλωμένου Βούδα ή Βατ πο (Wat Pho), φόντο ένας από τους μεγαλοπρεπείς οβελίσκους του ναού.

Παρακολουθούμε πλάνα από την καθημερινότητα των μοναχών στον ναό και την διδασκαλία των παιδιών μέσα στον ναό. Οι μοναχοί φορούν τον μανδύα κασάγια (kashaya), ένα ύφασμα παραλληλόγραμμο 2x3 μέτρα που το τυλίγουν είτε σκεπάζοντας και τους δυο ώμους, είτε τον αριστερό αφήνοντας εκτεθειμένο τον δεξί. Οι λήψεις στην αίθουσα διδασκαλίας συνεχίζονται και οι επισκέπτες μιλούν μ' έναν μοναχό.

Μεταφερόμαστε στην αυλή του ναού, παρακολουθούμε πλάνα από τον διάκοσμο αυτής με οβελίσκους και μικρές παγόδες. Μοναχοί κάτω από την σκιά ενός δέντρου συνομιλούν με επισκέπτες.

Το πλάνο αλλάζει και πλέον βρισκόμαστε στον Μαρμάρινο Ναό ή Βατ Μπεντσαμαμπόβιτ ( Marble Temple, Wat Benchamabophit), ένας πρόσφατος ναός, κατασκευασμένος το 1899 από λευκό ιταλικό μάρμαρο Carrara και σχεδιασμένος από Ιταλό.

Πλάνα από την πρόσοψη του ναού. Διακρίνουμε τα δυο μεγαλοπρεπή λιοντάρια στην είσοδο του και λεπτομέρειες από τον χρυσό διάκοσμο της εισόδου.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από τον ποταμό Μενάμ.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
225

Φορμά
8mm