Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Lubumbashi, παλιότερο όνομα Elisabethville, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικότερο τμήμα της χώρας, κατά μήκος των συνόρων με τη Ζάμπια.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από μια παρέλαση που γίνεται προς τιμήν του Moïse Kapenda Tshombe. Ο Moïse Tshombe υπηρέτησε ως πρόεδρος του αποσχιστικού κράτους της Κατάνγκα από το 1960 έως το 1963 και ως πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό από το 1964 έως το 1965. Βλέπουμε στρατιώτες παρατεταγμένους, τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει ενώ στο βάθος διακρίνεται η είσοδος ενός λούνα παρκ. Αυτοκίνητα εκείνης της εποχής σταματάνε και οι επίσημοι κατεβαίνουν ενώ ο φακός εστιάζει σ’ ένα κτήριο με την επωνυμία “COPHACO”.

Η παρέλαση συνεχίζεται με σχολεία καθώς και αυτοκίνητα συνοδευόμενα από μοτοσικλέτες κι έπειτα βλέπουμε ένα αυτοκίνητο να σταματάει για να κατέβει ο Moïse Tshombe. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει τον συγκεντρωμένο κόσμο και απόψεις της παρέλασης με την μπάντα να στέκεται στην άκρη του δρόμου, ομάδες στρατιωτών και έφιππους να παρελαύνουν. Ακολουθούν τα εναέρια μέσα, τα οχήματα ενώ η μπάντα συνεχίζει να παίζει καθώς βλέπουμε ομάδες στρατιωτών και σχολείων.

Το φιλμ κλείνει με το αυτοκίνητο του Moïse Tshombe ενώ εκείνος χαιρετάει τον κόσμο και την αυτοκινητοπομπή που τον ακολουθεί.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αγγελάκης Γεώργιος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
547

Φορμά
8mm