Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο κινηματογραφιστής βρίσκεται στην Ακρόπολη της Αθήνας και ετοιμάζεται να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο.
Το φιλμ ανοίγει με πλάνο από τον χώρο της εισόδου, μπροστά από τα Προπύλαια με τον Ναό της Αθηνάς Νίκης.

Η κάμερα ζουμάρει στα Προπύλαια και τον Παρθενώνα. Στη συνέχεια βλέπουμε το Ηρώδειο με τη σκηνή και το μαρμάρινο κοίλον.

Ο κινηματογραφιστής πλέον έχει ανέβει στην Ακρόπολη και με ένα πανοραμικό πλάνο μας δείχνει το Ερέχθειο, που βρισκόταν σε διαδικασίες αναστήλωσης εκείνη την εποχή, και τη βόρεια πλευρά του Παρθενώνα, όπου με ένα γρήγορο ζουμ του φακού παρατηρούμε τα γλυπτά στις μετόπες.

Στη συνέχεια, με λήψεις πάνω από το βόρειο τείχος, βλέπουμε τον Άρειο Πάγο με πολλά τουριστικά λεωφορεία από κάτω. Ύστερα η κάμερα καταγράφει την αρχαία Αγορά με τον Ναό του Ηφαίστου και το Ωδείο του Αγρίππα. Βλέπουμε ένα πανοραμικό της πόλης της Αθήνας, από την Πλάκα και το Μοναστηράκι ως τα Πατήσια στο βάθος. Ο κινηματογραφιστής ζουμάρει στον Πύργο του ΟΤΕ.

Ύστερα βρισκόμαστε στην ανατολική πλευρά της Ακρόπολης όπου βλέπουμε τον λόφο Λυκαβηττό, το ξενοδοχείο Hilton και την Ελληνική σημαία να κυματίζει. Κοντινό στις καρυάτιδες του Ερεχθείου μέσα από τις σκαλωσιές και μερικές ακόμη λήψεις του Παρθενώνα και των Προπυλαίων. Δύο άντρες κουβεντιάζουν με φόντο τον ναό.

Οι τελευταίες λήψεις πραγματοποιούνται από το νότιο τείχος της Ακρόπολης όπου βλέπουμε το Θέατρο του Διονύσου με την πλακόστρωτη ορχήστρα, το Ασκληπιείο και τους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Πετρίδης Γιάννης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
336

Φορμά
Super 8mm