Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Νομό Λασιθίου, τον ανατολικότερο και λιγότερο κατοικημένο νομό της Κρήτης, στην Ελλάδα.

Ο κινηματογραφιστής, περνώντας από το χωριό Λίμνες Λασιθίου, καταγράφει έναν παλιό ανεμόμυλο στον οποίο ξεχωρίζουν οι πέτρες που τοποθετούσαν κυκλικά, κατά διαστήματα, γύρω από το μύλο και λειτουργούσαν σαν σκάλα για να φτάνει ο ιδιοκτήτης τα πανιά. Στο φόντο τα επιβλητικά Λασιθιώτικα βουνά ή οροσειρά της Δίκτης.

Μια μαυροντυμένη γυναίκα πεζή διασταυρώνεται με μιαν άλλη γυναίκα, η οποία, καβάλα στο μουλαράκι της, κατευθύνει δεμένα με σκοινί, δυο κατσικάκια.

Γενικό πλάνο στον Κόλπο Μιραμπέλου, στην περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Βλέπουμε πως η παράκτια γραμμή, διαθέτει σειρά τουριστικών καταλυμάτων. Zoom in σε ένα καΐκι που εισέρχεται στον κολπίσκο που έχει δημιουργηθεί. Ο όρμος του Καθολικού φιλοξενεί τον πρωτοβυζαντινό τρουλαίο ναό του Αγίου Νικολάου, που έχει δώσει το όνομα του σε ολόκληρη την πόλη.

Πανοραμικό απ’ την απέναντι πλευρά του όρμου, όπου βλέπουμε τα bungalows του ξενοδοχείου Minos Beach, ακριβώς πάνω στο κύμα, αλλά και άλλες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που ετοιμάζονται.

Ένα ταχύπλοο διασχίζει τον κολπίσκο τραβώντας έναν σκιέρ. Προσπερνά βίλες, το έργο κατασκευής μιας γέφυρες και καΐκια αραγμένα στα ήσυχα νερά.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στη λιμνοθάλασσα Βουλισμένη, στο κέντρο του Αγίου Νικολάου, η οποία συνδέεται με το λιμάνι της πόλης με ένα κανάλι που ανοίχθηκε το 1870 και θεωρείται σήμα κατατεθέν της πόλης.

Βλέπουμε πολλά μικρά σκάφη αλιείας, φουσκωτά καθώς και δομές αναψυχής όπως εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία κλπ, αλλά και το κανάλι που οδηγεί στο λιμάνι της πόλης, στον κόλπο Μιραμπέλου.

Σ’ ένα παρκάκι, πλάι στη λίμνη, η προτομή του Έλληνα πολιτικού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Μια βαρκούλα με κουπιά προσεγγίζει την ακτή.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φιλίππου Μιχαήλ

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
150

Φορμά
8mm