Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Άλλη μια χρονιά Πατρινό Καρναβάλι. Βρισκόμαστε στην κορύφωση του, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 1980.

Η χρονιά αυτή υπήρξε τομή για το Καρναβάλι. Το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού», με τα πληρώματα και τα άρματά του εντάσσεται για πρώτη φορά στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, καθιερώνεται η Παντομίμα ως δράση και τα άρματα φθάνουν τον αριθμό ρεκόρ των 180!

Η ταινία ξεκινάει με πλάνα από το λιμάνι της Πάτρας, με ένα σκάφος να έρχεται προς το φακό και με ένα ζευγάρι να λιάζεται σε ένα παγκάκι στο μόλο.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στην μεγάλη πλατεία των Τριών Συμμάχων και στην οδό Αγίου Νικολάου που βρίσκεται μπροστά.

Και τώρα έχουμε πλάνα από την καρδιά του Καρναβαλιού. Την πλατεία Γεωργίου Α’. Κόσμος στριμωγμένος στα γύρω μπαλκόνια και αμέτρητο πλήθος γύρω στην πλατεία, κυρίως νέοι άνθρωποι, περιμένει την έναρξη του καρναβαλιού. Λήψεις καρναβαλιστών που συμμετέχουν σε παιχνίδια του «Κρυμμένου Θησαυρού» πηδώντας διάφορα εμπόδια. Λήψεις διαφόρων εντυπωσιακών αρμάτων που περιμένουν και αυτά το ξεκίνημα της πορείας, μαζί με πολλούς καρναβαλιστές με πολύχρωμες στολές.

Ένα μικρό αυτοκίνητο με πανί ιστιοφόρου στο καπό το σέρνουν τρέχοντας με σκοινιά καμιά δεκαριά άτομα. Ένα άλλο έχει επιγραφή «ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΟΤ 2.500.000». Κοντινό ενός μικρούλη στο καροτσάκι που κοιμάται του καλού καιρού. Ένας λούστρος βάφει τα παπούτσια κάποιου που κάθεται αρχοντικά σε μια καρέκλα στη μέση της πλατείας. Κάποιοι ανεβαίνουν πάνω σε σκαλωσιές για να έχουν καλύτερη θέα καθώς περνούν μπροστά τους μικρά άρματα με διάφορα θέματα και τελευταία η εντυπωσιακή βραζιλιάνικη κοινότητα.

Συντεταγμένες

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Τριτάκης Βασίλης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
415

Φορμά
Super 8mm