Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην μικρή Βενετία της Μυκόνου που βρίσκεται στην Χώρα την πρωτεύουσα του Νησιού.

Το φιλμ ανοίγει με λήψεις από την περιοχή που βρίσκεται η παραλία της Αγίας Άννας και στέκεται για λίγο στην εκκλησία του Αμάραντου Ρόδου. Συνεχίζοντας την περιήγηση κατά μήκος του μικρού όρμου, συναντάμε γραφικές κατοικίες ντυμένες στα λευκά, έναν πελεκάνο που τινάζει τα φτερά του βγαίνοντας από το νερό (οι πελεκάνοι είναι οι μασκότ του νησιού), χρωματιστές ψαρόβαρκες, νωχελικούς περαστικούς, και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Η περιπλάνηση συνεχίζεται στον δρόμο πάνω από το μικρό λιμανάκι όπου άνθρωποι χαλαρώνουν σε μαγαζιά εστίασης του νησιού.

Την τιμητική της έχει η μικρή Βενετία καθώς ξεπροβάλει μέσα από την θάλασσα και στην πορεία τα πλάνα εναλλάσσονται μεταξύ των ανεμόμυλων και των σπιτιών, ολοκληρώνοντας την περιήγηση εκείνης της μέρας μ΄ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα πίσω από τους μύλους, με ανθρώπους και βαρκούλες να μετατρέπονται σε μαύρες σκιές.

Την επόμενη μέρα ο κινηματογραφιστής μας δίνει πλάνα από το λιμάνι της χώρας, όπου τρία παιδιά επιδίδονται σε παιχνίδια με την άμμο, τα άδεια καφέ, τα ψαροκάικα που είναι δεμένα στον μώλο και το φιλμ κλείνει, αφήνοντας με πλοίο το λιμάνι της Μυκόνου όπου ανεμίζει η γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας με φόντο την Χώρα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
83

Φορμά
8mm