Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ξεκινά με πλάνα από ένα μικρό τέμενος όπου διακρίνουμε τις λιτές γραμμές του κτιρίου σε αντίθεση με τον περίτεχνο μιναρέ και ο εν συνεχεία λήψεις από το φυσικό τοπίο της περιοχής.

Η περιήγηση συνεχίζεται με την παρέα να σταθμεύει σε παραλιακό σημείο.

Ο φακός στέκεται για λίγο στη συντροφιά, περιπλανιέται στην ακτή έως ότου συναντά τέσσερα ξυπόλητα παιδιά αποτυπώνοντας την ένδεια. Τα τρία μεγαλύτερα κοριτσάκια φορούν την χιτζάμπ ενώ το μικρότερο βραχιόλι στους αστραγάλους.

Μεταφερόμαστε στο Συμμαχικό νεκροταφείο, περνώντας από την πύλη παράλληλες σειρές μνημάτων (το κάθε μνήμα φέρει το όνομα του θανόντος, ένα μικρό επικήδειο και τη μονάδα όπου άνηκε) και στο βάθος ο σταυρός της θυσίας. Στη βάση του χαραγμένες οι λέξεις, «Their name liveth for ever more». Σε αυτό το νεκροταφείο έχουν στηθεί μνημεία, για να τιμήσουν τους πεσόντες των χωρών που πολέμησαν με τα Βρετανικά στρατεύματα (Ελλάδα, Νότια Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία).

Η περιήγηση συνεχίζεται στο Γερμανικό νεκροταφείο, ένα οστεοφυλάκιο που θυμίζει μεσαιωνικό φρούριο και περιέχει τα λείψανα 4.200 Γερμανών στρατιωτών. Ο φακός στέκεται στην επιγραφή και ακολούθως τραβά πλάνα του οστεοφυλακίου και ντόπιων που βρίσκονται κοντά στην είσοδο του.

Τελευταίος σταθμός το Ιταλικό νεκροταφείο που περιέχει χιλιάδες τάφους οι περισσότεροι με τη σημείωση «άγνωστος». Παρακολουθούμε λήψεις του μαρμάρινου πύργου, που είναι η κύρια δομή του ταφικού μνημείου και ακολούθως, πλάνα από τον βωμό στον μουσειακό χώρο και το μνημείο του «Carrista del Deserto», που σχηματίστηκε από τον πυργίσκο του Carro Armato Μ13/40 με δεξαμενή RE 3700.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φιλίππου Μιχαήλ

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
270

Φορμά
8mm