Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η ταινία ξεκινά με γενικό πλάνο ενός κεντρικού δρόμου της Ουλάν Μπατόρ, πρωτεύουσας της Μογγολίας.

Πλάνα από αυτοκίνητα και κατοίκους που περπατούν, άλλους συγκεντρωμένους σ΄ένα πεζοδρόμιο, λεωφορεία, πούλμαν και οχήματα διασχίζουν τον δρόμο, σ’ ένα παγκάκι κάθονται τρεις γυναίκες που συζητούν, ένας άντρας ένστολος περνάει.

Στη συνέχεια πλάνα από το κτίριο της Βρετανικής Πρεσβείας στη χώρα, ο ιστός με την Βρετανική σημαία, ένα μπαλκόνι με το εθνόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου και η κεντρική πόρτα του οικήματος.

Η κάμερα γυρίζει και βλέπουμε μερικούς εργάτες, άντρες και γυναίκες να κάνουν κάποιες εργασίες, μια γυναίκα τους κοιτά, συνομιλεί μαζί τους.

Σε ένα ξεχωριστό πλάνο, στο πίσω μέρος της Πρεσβείας και σε κοντινή απόσταση απ’ αυτήν βλέπουμε έναν μεγάλο οικισμό από τις παραδοσιακές κυκλικές σκηνές «γιουρτ».

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
86

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


Αυτός είναι ο κεντρικός δρόμος της Ουλάν Μπατόρ, της πρωτεύουσας και εδώ είναι μερικοί από τους κατοίκους. Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που φορούν την πολύχρωμη εθνική φορεσιά.

Και εδώ είναι η Βρετανική Πρεσβεία, η μόνη Δυτική παρουσία σε αυτή την απομακρυσμένη και μοναχική γη.

Σε μικρή απόσταση από την Πρεσβεία υπάρχουν εκατοντάδες κυκλικές σκηνές, που ονομάζονται yurt. Οι περισσότεροι Μογγόλοι συνεχίζουν να προτιμούν να ζουν σε τέτοιες σκηνές παρά σε συγκροτήματα διαμερισμάτων ρωσικού στυλ.
Bonar, Andrew Graham