Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
To Τολέδο είναι πόλη και δημοτικό διαμέρισμα της Ισπανίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, καθώς και της αυτόνομης κοινότητας Καστίλλη-Λα Μάντσα στα κεντρικά της χώρας και επί της δεξιάς όχθης του ποταμού Τάγου. Από το 1986, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ στο παρελθόν (1085-1559) υπήρξε πρωτεύουσα της Ισπανικής αυτοκρατορίας.

Στα πρώτα μας πλάνα, από αυτοκίνητο, ένα οδόσημο μας δείχνει την κατεύθυνση προς το Τολέδο. Στη συνέχεια μπορούμε να διακρίνουμε το οχυρό Αλκαζάρ, που έχει χρησιμοποιηθεί ως φρούριο, κάστρο και παλάτι, με ρίζες που φτάνουν πίσω στον 3ο αιώνα μ.Χ. και σήμερα λειτουργεί ως πολεμικό και στρατιωτικό μουσείο και ως βιβλιοθήκη της περιφέρειας.

Αμέσως μετά μεταφερόμαστε σε υπαίθρια αγορά που εμπορεύεται τα διάσημα κεραμικά της Castilla-La Mancha, πιάτα, βάζα, πιατέλες, κούπες και άλλα διακοσμητικά ή για οικιακή χρήση έργα, τα οποία οι κεραμοποιοί διακοσμούν με σκηνές από την αγροτική ζωή και τη φύση, ενώ είναι επίσης διαδεδομένα τα παραδοσιακά σχέδια με άνθη. Η συνοδός του κινηματογραφιστή αγοράζει ένα αναμνηστικό κεραμικό.

Συνεχίζουμε με πλάνα της πόλης από αυτοκίνητο, σε μεγαλύτερους ή στενούς δρόμους με καμάρες. Ένα πανοραμικό πλάνο του ποταμού Τάγου και λεπτομέρεια από τους πυργίσκους του καμπαναριού του καθεδρικού ναού της Παναγίας του Τολέδο. Επίσης προλαβαίνουμε να διακρίνουμε μέρος τείχους της εξωτερικής πλευράς κάποιου μεσαιωνικού κάστρου της πόλης.

Επιστροφή στην υπαίθρια αγορά αναμνηστικών, όπου βλέπουμε μια πανοπλία, μια κιθάρα και άλλα αναμνηστικά είδη. Τέλος η συνοδός του κινηματογραφιστή κοιτάζει μια προθήκη με κοσμήματα και καθρεφτάκια

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
74

Φορμά
8mm