Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας.

Η ταινία ξεκινά με πλάνο από το κτίριο του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων, όπου το περίφημο ζευγάρι λιονταριών (Daóiz και Velarde), που δημιούργησε ο Ponciano Ponzano, φυλάει συμβολικά και ελέγχει την είσοδο.

Στη συνέχεια έχουμε επίσκεψη στο Μουσείο Πράδο, με πλάνα επισκεπτών κατά την είσοδο τους σ’ αυτό.

Ακολουθούν πλάνα από την κεντρική πλατεία της Μαδρίτης Πλάθα Μαγιόρ (Plaza Mayor) με τα αιωνόβια ιστορικά κτίρια, με την ομοιόμορφη αρχιτεκτονική, που την περικλείουν με μπαλκόνια, πυργίσκους, φεγγίτες, στοές και το πλακόστρωτο που έχει κάποτε υπάρξει αρένα ταυρομάχων και χώρος εκτελέσεων.

Στη συνέχεια πλάνα από κεντρικό δρόμο της Μαδρίτης, πλάνα από τουριστικό λεωφορείο, υπερβολική κίνηση στην πόλη από κόσμο και αυτοκίνητα, ένα πλάνο της συνοδού του κινηματογραφιστή να κρατά την εφημερίδα Times, επιστροφή στο κτίριο του Κογκρέσου, πλάνα από περίπατο σε πάρκο της πόλης, ένα σιντριβάνι.

Η ταινία τελειώνει με ένα μικρό πλάνο από το περίφημο σιντριβάνι, με το άγαλμα της θεάς Κυβέλης και δύο πλάνα από την πύλη Αλκαλά (Puerta de Alcalá), σύμβολο της πόλης και την πιο όμορφη μνημειακή αψίδα της Ευρώπης.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
121

Φορμά
8mm