Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Μια γενική εικόνα από του καθεδρικού ναού Ετσμιαντζίν. Ο φακός πλησιάζει λαμβάνοντας πλάνα από το καμπαναριό, και λεπτομέρειες από τον περίτεχνο σκαλιστό διάκοσμο. Παρατηρούμε επίσης (chachkar) αρμένικους σκαλιστούς σταυρούς, τον διάκοσμο μιας κολώνας, το εσωτερικό του καμπαναριού και επιγραφές.

Ένας εργάτης ρίχνει καλούπια και από την αυλή του ναού μια τελευταία λήψη στον τρούλο και το καμπαναριό.

Ετσμιαντζίν μεταφράζεται ως ο τόπος όπου κατέβηκε ο μοναχογιός του Θεού. Ο καθεδρικός ναός είναι μία από τις αρχαιότερες εκκλησίες του κόσμου και η επικρατέστερη άποψη πως χτίστηκε το 303 από τον Άγιο Γρηγόριο Τον Φωτιστή και τον Βασιλιά Ντερτάντ. Είναι η μητρόπολη της αποστολικής εκκλησίας και ένας από τους πιο παλιούς καθεδρικούς ναούς στον κόσμο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
89

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Και βρισκόμαστε εδώ στο Echmiadzin, λίγο έξω από τη Γερεβάν. Η Αρμενική Εκκλησία είναι μια από τις παλαιότερες της χριστιανοσύνης και αυτός ο καθεδρικός ναός στην Echmiadzin χρονολογείται πίσω στο 303, όταν οι Αρμένιοι ασπάστηκαν τον χριστιανισμό και έχτισαν ένα μοναστήρι σε αυτό το σημείο στον χώρο ενός παγανιστικού ναού.

Οι Αρμένιοι υποστηρίζουν ότι ο καθεδρικός ναός τους είναι ο αρχαιότερος στον κόσμο, αν και φυσικά το υπάρχον κτήριο πάει πίσω μόνο μερικούς αιώνες.

Η αρμενική εκκλησία εξακολουθεί να ανθίζει υπό την ηγεσία των Καθολικών, των οποίων η κατοικία βρίσκεται εκεί.
Bonar, Andrew Graham