Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο Inverewe Garden είναι ένας βοτανικός κήπος στα Highlands της Σκωτίας, εξαιρετικά δημοφιλής για το εύρος της συλλογής των φυτών του, η οποία περιλαμβάνει πολλά εξωτικά φυτά από όλο τον κόσμο, τα οποία μεγαλώνουν εδώ χάρη στην επιρροή του βορειοανατολικού ρεύματος, από τον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα ο κήπος να είναι πάντα ανθισμένος, ακόμα και σε είδη από τα πιο ευαίσθητα λουλούδια.

Στο πρώτο πλάνο της ταινίας βλέπουμε έναν στενό, αλλά μεγάλου μήκους καταρράκτη, ανάμεσα σε επιβλητικά βράχια.

Αμέσως μετά περνάμε σε μέρος του κήπου, όπου διακρίνουμε μερικά κτίσματα, που φιλοξενούν μουσείο και σχετική γκαλερί, αλλά και ορισμένα παγκάκια για την ξεκούραση των επισκεπτών.

Στο επόμενο πλάνο και μέχρι το τέλος της ταινίας παρακολουθούμε μια περιήγηση στην απίστευτα μεγάλη ποικιλία των πανέμορφων, εγχώριων αλλά και εξωτικών, σπάνιων λουλουδιών, από απλές μαργαρίτες και ορτανσίες, μέχρι νούφαρα και ροδόδεντρα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
78

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Φαίνεται ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα άγρια ​​Highlands. Εδώ στο Inverewe είναι το πιο εξαιρετικό παράδειγμα του θριάμβου του ανθρώπου έναντι στη φύση. Εδώ είναι οι διάσημοι κήποι που ίδρυσε ο Osgood Mackenzie. Το κλίμα εδώ είναι εκπληκτικά ήπιο και ο Mackenzie γνώριζε ότι εάν η γη μπορούσε να προστατευθεί από τους ισχυρούς ανέμους μια μεγάλη ποικιλία φυτών θα μπορούσε να αναπτυχθεί με επιτυχία. Αλλά πώς μπορούσε να στηριχτεί αυτό το καταφύγιο; Ο Mackenzie φύτεψε κάποια δέντρα-ασπίδες (δέντρα που στέκονται σε μια έκταση για σκιά) και στη συνέχεια περίμενε υπομονετικά για αρκετά χρόνια, μέχρι που έδιναν αρκετό «καταφύγιο» για να προστατεύσει τα φυτά που ήθελε. Τώρα μπορείτε να δείτε εδώ μια θαυμάσια ποικιλία εξωτικών λουλουδιών και θάμνων από πολλά μέρη του κόσμου.
Bonar, Andrew Graham