Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Black Creek Pioneer Village ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο μιας και όλα εκεί έχουν παγώσει στον 19ο αιώνα και πιο συγκεκριμένα, το χωριό είναι εμπνευσμένο από το 1860.

Βλέπουμε εργασίες σε κάποιο από τα κτίρια και δυο γυναίκες επισκέπτριες μαζί με τα παιδιά τους. Ένας νερόμυλος παρακάτω, ένα ελαιοτριβείο, ένα παντοπωλείο, όλα ακριβή αντίγραφα της εποχής εκείνης. Γυναίκες με παραδοσιακά φορέματα και καπελάκια εποχής διασχίζουν τον δρόμο, μια άμαξα δείχνει στους μικρούς επισκέπτες τα αξιοθέατα του χωριού και στο βάθος ντεκόρ ο πολιτισμός. Περνάμε ένα ξύλινο γεφυράκι και συναντάμε μια εξοχική κατοικία αγγλικού τύπου.

Ο κινηματογραφιστής βάζει το κεφάλι του στον κλοιό αστειευόμενος και δυο κυρίες αισθάνονται γιγάντιες καθώς η κατοικία του Σαίξπηρ και κάποιες άλλες (μικρογραφίες) μετά βίας ξεπερνούν τους γοφούς τους.

Το Black Creek Pioneer Village άνοιξε το 1960, βρίσκεται στην συνοικία North York του Τορόντο και έχει θέα στον Black Creek, παραπόταμο του ποταμού Humber.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
61

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Στη δυτική άκρη του Τορόντο θα βρείτε το Black Creek Pioneer Village. Αυτό είναι ένα άλλο καλό παράδειγμα ενός ζωντανού μουσείου. Όλα τα σπίτια είναι 100-150 ετών και είναι επιπλωμένα έτσι ώστε να ταιριάζουν και τα διάφορα καταστήματα είναι στελεχωμένα από ανθρώπους που φορούν κοστούμια εποχής, όχι μόνο για να στέκονται εκεί και να φαίνονται όμορφοι, αλλά στην ουσία φτιάχνουν και πωλούν τα ίδια ακριβώς πράγματα που φτιάχνονταν και πωλούνταν στα Καναδικά χωριά πριν από έναν αιώνα.
Έχετε μια σάπια ντομάτα για να πετάξετε σε αυτόν τον ηλίθιο περίγελο; Όχι; Εντάξει, ας πάμε να ρίξουμε μια ματιά στη γενέτειρα του Σαίξπηρ.
Bonar, Andrew Graham