Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Πλάνα καθώς αφήνουμε πίσω μας το λιμάνι του Prince Rupert στην νήσο Kaien του Canada.

Παρακολουθούμε ορεινούς όγκους σκεπασμένους με άχλη ως την ακτογραμμή. Το φέρρυ κινείται αργά καθώς διασχίζει τα γαλήνια νερά.

Συνεχίζοντας το ταξίδι κατά μήκος της ακτής, παρακολουθούμε μικρούς ορεινούς όγκους με πυκνή βλάστηση. Ένα υδροπλάνο περνά μπροστά από το πλοιάριο και ακολουθούμε την πτήση του και ακολούθως την ομαλή προσθαλάσσωση.

Λίγα ακόμα πλάνα από τα νησάκια και τον ορίζοντα πριν το φερρυ μπει στο λιμάνι του Kelsey.

Λήψεις από τα σκάφη και τις ψαρόβαρκες που είναι δεμένα στην προβλήτα και μια στάση στο κουφάρι ενός σκαριού σκεπασμένο με γλάρους.

Το φιλμ κλείνει με την έξοδο των οχημάτων από το φέρρυ.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
111

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Ας πούμε, λοιπόν, ένα αντίο στο Prince Rupert και ξεκινάμε ένα ταξίδι στα νότια με βάρκα μέσα από τα στενά κανάλια και ανάμεσα στα δεκάδες νησιά που είναι διάσπαρτα στον Ειρηνικό. Πάμε για την Βικτώρια, την πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας.

Είναι λίγες ώρες από τότε που φύγαμε από το Prince Rupert. Η βάρκα μας πάει μέσα από ένα θεαματικό τοπίο. Είναι μοναχικά, όμως. Εδώ δεν υπάρχει σχεδόν κανένα σημάδι του πολιτισμού. Περιμένεις να δεις ένα ινδιάνικο κανό ή ένα wigwam (παραδοσιακό κτίσμα ινδιάνων) και ένα καπνό να βγαίνει από μια μαγειρική φωτιά. Αλλά δεν βλέπεις τίποτα, εκτός φυσικά τα συνηθισμένα ατέλειωτα δάση.

Σε αυτό το τμήμα της χώρας ταξιδεύεις είτε με βάρκα είτε με υδροπλάνο. Δεν βλέπεις πολλά υδροπλάνα αλλού στον κόσμο αυτές τις μέρες, αλλά εδώ είναι ένα κοινό θέαμα.

Έχουμε φθάσει στον κόλπο Kelsey, από όπου θα ταξιδέψουμε με το λεωφορείο στο νησί Βανκούβερ προς τη Βικτώρια.
Bonar, Andrew Graham