Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το ορεινό σύμπλεγμα Τρόοδος είναι η κύρια οροσειρά της Κύπρου, με κορυφές που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1952 μέτρα και καλύπτει το 1/3 της έκτασης του νησιού.

Βρισκόμαστε κοντά στην κορυφή της οροσειράς Τρόοδος, βλέπουμε κι άλλους επισκέπτες με αυτοκίνητα να ανηφορίζουν, παρατηρούμε πλούσια βλάστηση κυρίως από κωνοφόρα δέντρα και σ ένα ρέμα μια παρέα ιππέων.

Όπως βλέπουμε στη συνέχεια, η χλωρίδα του βουνού είναι πραγματικά εντυπωσιακά πλούσια και σε επίπεδο έκτασης, αλλά και σε ποικιλία δασών διαφορετικών ειδών δέντρων. Σε επόμενο πλάνο βλέπουμε παιδάκια να παίζουν, παραδίπλα κυλάει μια πηγή.

Πλησιάζοντας την κορυφή συναντάμε την ομώνυμη περιοχή που αποτελεί και το κεντρικό τμήμα της οροσειράς και όπως βλέπουμε εκεί συναντούνται οι τρεις δρόμοι που συνδέουν το βουνό με τη Λευκωσία, τη Λεμεσό και τον Πρόδρομο. Καταστήματα, τουρίστες, πούλμαν, ιππείς, παρέες γευματίζουν σ’ ένα εστιατόριο, ένας υπαίθριος πωλητής ξηρών καρπών και μελιού. Πλάνα από την κορυφή του Τροόδους και μια πανοραμική θέα προς τα πεδινά. Παρακάτω ανθισμένα δέντρα και μια βίλα.

Τέλος, πλάνα από το αυτοκίνητο στο δρόμο της επιστροφής.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
226

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Εδώ επάνω, κοντά στην κορυφή, βρίσκεται το μικροσκοπικό χωριό Τρόοδος.

Βόλτες με πόνυ για τα παιδάκια. Και για τον μπαμπά, επίσης.

Δεν είναι όμως καιρός να φάμε κάτι; Αυτό το κρέας που ψήνεται στα κάρβουνα φαίνεται πολύ νόστιμο!

Και μετά το γεύμα πρέπει να πάρουμε μερικά καρύδια και λίγο ορεινό μέλι.

Εδώ είμαστε στην κορυφή - και υπάρχει ακόμα αρκετό χιόνι. Αλλά Διάολε! Αυτές οι πλαγιές είναι αρκετά απότομες. Δεν θα ήθελα να κάνω σκι εδώ! Σίγουρα όχι. Αυτό το μέρος είναι καλό για περπάτημα στον καθαρό δροσερό αέρα, αλλά για να κάνεις σκι πρέπει να είσαι ειδικός ή ηλίθιος.

Κάτω στην κοιλάδα και πάλι, η ανθοφορία είναι πραγματικά υπέροχη σήμερα. Υποθέτω ότι αυτή είναι η πιο ευχάριστη εποχή στην Κύπρο – αργότερα το καλοκαίρι γίνεται πολύ ζεστό στις κοιλάδες και τις πεδιάδες.
Bonar, Andrew Graham