Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
H Λεμεσός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου και η νοτιότερη της Ευρώπης.

Η ταινία ξεκινά με πλάνα από το Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης, τριγύρω φοίνικες και ανθισμένα δέντρα. Στο επόμενο πλάνο η σκάλα που οδηγεί στη είσοδο του κάστρου και βρισκόμαστε σε μία ταράτσα του, από την οποία έχουμε μια πανοραμική εικόνα της πόλης με τους δρόμους της, τις χαμηλές στέγες από κεραμίδια, έναν μιναρέ, ορισμένα -πιο σύγχρονα- νεόκτιστα ψηλά κτίρια, μέχρι που το βλέμμα μας συναντά τη θάλασσα.

Μεταφερόμαστε σε έναν δρόμο με εμπορικά καταστήματα, βλέπουμε ένα παιδάκι να απολαμβάνει το παιχνίδι, καθισμένο σ’ έναν κινούμενο ηλεκτρικό ελεφαντάκι. Άλλος δρόμος του κέντρου της πόλης στη συνέχεια, με πολλή κίνηση από οχήματα και πεζούς. Μια μεγάλη επιγραφή «TASSOULAS FLOWER LACE SHOP», σ’ ένα κατάστημα με κεντήματα και δαντέλες, είδη για τα οποία φημίζεται η Λεμεσός.

Τέλος, τμήμα μιας πλατείας της πόλης και zoom-in της κάμερας σ’ ένα ανθισμένο δέντρο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
85

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Η Λεμεσός είναι το πιο καλό μέρος για να ξεκινήσουμε τη μικρή μας περιοδεία στην Κύπρο. Αυτό είναι φυσικά το κάστρο, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Σύμφωνα με το τουριστικό φυλλάδιο ήταν κάπου σε αυτήν την πόλη που ο Βασιλιάς Ριχάρδος Α’ της Αγγλίας παντρεύτηκε την Πριγκίπισσα Berengaria της Ναβάρρας το 1192, κατά τη διάρκεια της Τρίτης Σταυροφορίας και έναν αιώνα αργότερα οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη ίδρυσαν τα κεντρικά τους εδώ, μετά την τελική ήττα των Αγίων Τόπων.

Αλλά αυτή είναι αρκετή ιστορία προς το παρόν - ας περπατήσουμε κατά μήκος του δρόμου και να δούμε τα καταστήματα. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να αγοράσεις στην Κύπρο είναι η δαντέλα. Είναι πολύ ωραίες, έτσι δεν είναι;
Bonar, Andrew Graham