Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Αλλαχαμπάντ είναι μια από τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες περιοχές της πολιτείας του Uttar Pradesh της Ινδίας. Αναφέρεται και με το όνομα Ανατολικό Λονδίνο.

Το Khusrau Bagh, που βλέπουμε στην ταινία, είναι ένας μεγάλος περιφραγμένος κήπος και συγκρότημα ταφής (μαυσωλείο), που βρίσκεται στο Muhalla Khuldaba, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Allahabad Junction.

Έχει έκταση πάνω από σαράντα στρέμματα, είναι διαμορφωμένο ως τετράπλευρο και περιλαμβάνει τους τάφους πολλών επιφανών Ινδών, ως εκ τούτου εμφανίζεται ως σημείο εθνικής σημασίας για την Ινδία.

Επίσης στην ταινία έχουμε την ευκαιρία να δούμε την δημιουργία, εν εξελίξει, ενός μνημείου προς τιμήν του Κρίσνα, όπως μας πληροφορεί η περιγραφή του κινηματογραφιστή.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
29

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Από τα δημόσια πλυντήρια πηγαίνουμε να επισκεφτούμε μερικά από τα μνημεία της Μογγολικής Αυτοκρατορίας της Ινδίας στην Αλλαχαμπάντ, ένα από τα οποία είναι ο τάφος του πρίγκιπα Khusru, γιου του αυτοκράτορα Jahangir.

Σε αντίθεση με τα παλιά μουσουλμανικά μνημεία, αυτό είναι ένα νέο ινδουιστικό μνημείο που βρίσκεται σε κατασκευή. Απεικονίζει τον άρχοντα Κρίσνα, έναν από τους ήρωες της Ινδουιστικής μυθολογίας, μαζί με τον οδηγό του άρματος, Arjun.
Bonar, Andrew Graham