Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Αλλαχαμπάντ είναι μια από τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες περιοχές της πολιτείας του Uttar Pradesh της Ινδίας. Αναφέρεται και με το όνομα Ανατολικό Λονδίνο.

Στην ταινία βλέπουμε την είσοδο ενός Αγγλικού νεκροταφείου στην Αλλαχαμπάντ και πλάνα από μνήματα και επιτύμβιες πλάκες, μαρμάρινους σταυρούς και μνημεία με τα ονόματα των νεκρών. Παρατηρούμε πως πολλοί τάφοι είναι οικογενειακοί και από τη φωνή του κινηματογραφιστή ενημερωνόμαστε πως, στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, είναι θαμμένοι Βρετανοί, οι οποίοι πέθαναν εκεί κατά την περίοδο που η Ινδία αποτελούσε αποικία της Βρετανίας.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
53

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Τώρα μπαίνουμε σε μια αγγλική περιοχή κοιμητηρίου στο Αλλαχαμπάντ. Είναι θαμμένοι εδώ μερικοί απ’ τους 3 εκατομμύρια Βρετανούς που πέθαναν στην Ινδία κατά τη διάρκεια των δύο αιώνων περίπου της βρετανικής κυριαρχίας.

Πολλοί από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ήταν μικρά παιδιά, που πέθαναν από χολέρα, τύφο και άλλες παρόμοιες ασθένειες. Μεταξύ των Ευρωπαίων, πριν από 100 χρόνια, η άγνοια της υγιεινής ήταν πιθανώς ακόμα πιο διαδεδομένη από o,τι είναι σήμερα μεταξύ των φτωχών Ινδών.
Bonar, Andrew Graham