Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το αυτοκρατορικό παλάτι (Ghoso) του Κιότο ήταν η έδρα του αυτοκράτορα από το 794 έως και το 1868 και λειτουργούσε ως κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας για πάνω από χίλια χρόνια πριν μεταφερθεί στο Τόκυο το 1868.

Κάηκε πάρα πολλές φορές και ανακατασκευάστηκε τελευταία φορά με την σημερινή μορφή του το 1855.
Κατά την περίοδο Έντο, ο Τοκουγκάβα Χιντετάτα περιόρισε τον αυτοκρατορικό οίκο. Ο αυτοκράτορας δεν μπορούσε να βγει από το παλάτι, παρά μόνο σε περίπτωση πυρκαγιάς, ή απόσυρσης του από τον θρόνο.

Το αυτοκρατορικό παλάτι (και άλλα αυτοκρατορικά καταλύματα), περιβάλλεται από τους αυτοκρατορικούς κήπους και ο σχεδιασμός τους αποδίδεται στον Kobori Enshu κατά την περίοδο Edo. Αποτελείται από δυο λίμνες που συνδέονται με γέφυρες και μονοπάτια περιπάτου.

Μέσα στους κήπους ζουν εξημερωμένα ελάφια, εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία, όπως παρατηρούμε και στο φιλμ.

Σύμφωνα με τον μύθο ο θεός Takenomikazuchi-no- mikoto εμφανίστηκε πάνω σ΄ένα λευκό ελάφι για να σώσει την πόλη από τον λιμό και έκτοτε τα ελάφια έγιναν αγγελιοφόροι των θεών. Έως το 1637 ως τιμωρία για τον φόνο ελαφιού, ορίζονταν η θανατική ποινή.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
44

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Το παλιό αυτοκρατορικό παλάτι. Πάλι, το αρχικό κάηκε και αυτό χτίστηκε μόλις το 1854, λίγα μόλις χρόνια πριν ο αυτοκράτορας φύγει από το Κιότο για πάντα και πάει στο Τόκιο.
Bonar, Andrew Graham