Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Τέλη Απριλίου στην Μόσχα και καθώς το χιόνι υποχωρεί, κομμάτια πάγου επιπλέουν στον ποταμό Μόσχοβα. Ένα παιδί με ένα ξύλο στο χέρι θρυμματίζει ένα κομμάτι πάγου, περαστικοί περπατούν και κομμάτια του δρόμου χάσκουν έχοντας υποστεί καθίζηση. Σ΄ένα ξέφωτο μια λιμνούλα από νερά που εγκλωβίστηκαν σε αυτό μας δίνουν μια υπέροχη αντανάκλαση ενός κτιρίου που καθρεφτίζεται μέσα της.

Το χιόνι έχει παρασύρει και έχει στοιβάξει πολλά αντικείμενα η σκουπίδια που πρέπει να καθαριστούν, και αρκετά αμάξια έχουν εγκλωβιστεί στην λάσπη.
Τελευταίο πλάνο σ΄ένα τρακαρισμένο κίτρινο αμάξι. Η φωνή του κινηματογραφιστή μας πληροφορεί πως υπηρεσιακό αμάξι έπεσε πάνω του με συνέπεια η σύζυγος ενός Σουηδού διπλωμάτη που βρισκόταν μέσα να χάσει την ζωή της.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
80

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


Πίσω στη Μόσχα για άλλη μια φορά, είναι πλέον σίγουρα το τέλος του χειμώνα. Το χιόνι έχει λιώσει αποκαλύπτοντας όλη τη λάσπη που έχει συσσωρευτεί τους προηγούμενους μήνες. Δεν πειράζει, το «Subbotnik» είναι σχεδόν εδώ. Αυτή είναι η ημέρα των γενεθλίων του Λένιν και όλοι προσφέρονται εθελοντικά να καθαρίσουν το χάος μετά το χειμώνα. Πράγματι, τα σκουπίδια συγκεντρώνονται σε σωρούς, αλλά συχνά η προσπάθεια σταματά εκεί και οι σωροί διασκορπίζονται ξανά τις επόμενες εβδομάδες.

Παρεμπιπτόντως, αυτό το αυτοκίνητο χτυπήθηκε από ένα επίσημο αυτοκίνητο του Πολίτμπουρο που παραβίασε τους κανόνες κυκλοφορίας. Η οδηγός, σύζυγος Σουηδού διπλωμάτη, σκοτώθηκε.
Bonar, Andrew Graham