Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Oulton Park είναι ένα αυτοκινητοδρόμιο κοντά στο χωριό Little Budworth στο Cheshire της Αγγλίας. Η πίστα ανήκει και λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Οργανισμού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Motor Sport Vision). Η διαδρομή χαρακτηρίζεται από ταχύτατα μεταβαλλόμενες κλίσεις, τυφλές κορυφές και αρκετές κλειστές στροφές. Το πλήρες μήκος της πίστας είναι 4,5 χιλιόμετρα ή 2,8 μίλια.

Στην αρχή της ταινίας βλέπουμε μπροστά από ένα εξοχικό σπίτι μια παρέα 5 ατόμων να φορτώνει ένα ανοιχτό αυτοκίνητο για κάποια έξοδο. Φαίνονται όλοι χαρούμενοι. Τους παρακολουθούμε καθώς προχωρούν σε κάποιο σχετικά άδειο επαρχιακό δρόμο, μέχρι που η κίνηση πυκνώνει καθώς πλησιάζουν στην είσοδο ενός πάρκινγκ που επικρατεί το αδιαχώρητο.

Είμαστε στο Oulton park όπου ξεκινάνε σε λίγο οι αγώνες αυτοκινήτων Formula Junior. Βλέπουμε τις προετοιμασίες και μετά πλάνο με την έναρξη του αγώνα. Έχουμε λήψεις από διάφορες εντυπωσιακές φάσεις της κούρσας και από διαφορετικά σημεία της πίστας. Ειδικά οι λήψεις από κάποιο υπερυψωμένη εξέδρα είναι οι πιο θεαματικές. Η παρέα μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον κάνοντας αστεία.

Προς το τέλος βλέπουμε να περνάει ένα ανοιχτό διθέσιο αυτοκίνητο με τον νικητή των αγώνων Denny Hulme στεφανωμένο να κάθεται πίσω. Και μετά ένα φορτηγό με γερανό να σέρνει με σχοινί ένα αγωνιστικό με το νούμερο 8, τον οδηγό του χωρίς κράνος και να το πηγαίνει για απόσυρση.

Μετά τον αγώνα της Φόρμουλα, έχουμε λήψεις από αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων, το ίδιο δυναμικός και ενδιαφέρων, με τη συμμετοχή αυτοκίνητων διαφόρων μεγεθών.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
450

Φορμά
8mm