Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Σ' ένα ποδηλατάδικο της Ρόδου ένας έφηβος φουσκώνει το ελαστικό του ποδηλάτου με τρόμπα, ένας μεσήλικας τον διακόπτει αναλαμβάνοντας ο ίδιος, γονείς και παιδιά μαζί με ένα από τα μέλη της παρέας του κινηματογραφιστή παρακολουθούν.

Ποδηλατάδα με δυο ποδήλατα. Με το ένα χέρι στο τιμόνι και πεντάλ, με το άλλο μεταφέρει ένα δεύτερο ποδήλατο. Κατά την διαδρομή πλάνα νεοκλασικών κτιρίων στο Μανδράκι της Ρόδου.

Ποδηλατάδα στο λιμάνι της Ρόδου. Στην είσοδο του λιμανιού, πάνω σε κολώνες από πωρόλιθο διακρίνουμε τα δύο ελάφια σύμβολο του νησιού, και παραπλεύρως το μικρό φρούριο του Αγ. Νικολάου χτισμένο το 1467.

Η βόλτα συνεχίζει προς την παλιά πόλη της Ρόδου και περνά από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας (1930) σχεδιασμένο από τον B. Accolti. Μια στάση στην Πλατεία Ιπποκράτους στην παλιά πόλη και ποδηλατάδα κατά μήκος της ακτής παραπλεύρως των τοιχίων της Παλιάς Μεσαιωνικής Πόλης. Από το τουριστικό λιμάνι παραπλεύρως της παραλίας του Αγ. Νικολάου, μια άποψη της μεσαιωνικής πόλης από απόσταση.

Επιστροφή της συντροφιάς στην Παλιά Μεσαιωνική πόλη, από μακριά ο μιναρές του τζαμιού του Σουλεϊμάν και η ποδηλατάδα συνεχίζεται στα μεσαιωνικά δρομάκια.

Η παρέα συνεχίζει την περιήγηση της φτάνοντας στο Παλάτι του Μαγίστρου των Ιπποτών ή Καστέλο (χτισμένο το 1309 και ανασκευασμένο το 1937 βάση των αρχικών σχεδίων) όπου έξω από την επιβλητική είσοδο αφήνει τα ποδήλατα και εισέρχεται εντός της υπαίθριας εσωτερικής αυλής του παλατιού.

Πλάνα από τις προσόψεις του παλατιού εντός της αυλής και τον διάκοσμο αυτής.

Η παρέα μετά την περιήγηση της στο παλάτι συνεχίζει την ποδηλατάδα στην παλιά πόλη και ο κινηματογραφιστής λαμβάνει πλάνα από πολεμίστρα του κάστρου και τη γέφυρα που περνά πάνω από την τάφρο του και το συνδέει με την είσοδο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
161

Φορμά
8mm