Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ξεκινά με πλάνα από αυτοκίνητο, στη Στοκχόλμη, πρωτεύουσα της Σουηδίας και μεγαλύτερη σε πληθυσμό αστική περιοχή στις Βόρειες Χώρες.

Βλέπουμε το τοπίο, οδικές ταμπέλες και τον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου καθώς το αυτοκίνητο πλησιάζει προς το μέρος του. Ο φακός μας δείχνει την καφετέρια του αεροδρομίου κι έπειτα εστιάζει στην ταμπέλα των αερογραμμών SAS (Scandinavian Αirlines). Η κάμερα μας δείχνει την άφιξη ενός αεροπλάνου και τον κόσμο που την παρακολουθεί ενώ στο βάθος ξεχωρίζουμε τον πύργο ελέγχου.

Η εικόνα αλλάζει με ένα σταματημένο αεροσκάφος και έναν άντρα να κατευθύνεται προς το μέρος του και στη συνέχεια το εσωτερικού του αεροπλάνου. Ο κινηματογραφιστής μας δίνει απόψεις του αεροδρομίου από το αεροπλάνο κατά την απογείωσή του. Βλέπουμε αεροπλάνα σταθμευμένα, τον πύργο ελέγχου και το πάρκινγκ γεμάτο με αυτοκίνητα. Η καταγραφή συνεχίζεται με το κατάφυτο τοπίο από ψηλά και τους σχηματισμούς των συννέφων καθώς και ένα σύντομο πλάνο από το εσωτερικό της καμπίνας με τις αεροσυνοδούς.

Το φιλμ κλείνει με τα εναέρια πλάνα της Κοπεγχάγης, την πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας καθώς και την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιό της.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
273

Φορμά
8mm