Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Αίγινα, ένα νησί του Σαρωνικού Κόλπου.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνο από το λιμάνι με πλήθος κόσμου να βρίσκεται εκεί και το πλοίο με την ονομασία «Χαρά». Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει το πλοίο και έπειτα ένα πούλμαν εκείνης της εποχής να αναχωρεί, ενώ πίσω του διακρίνουμε μια ταμπέλα καταστήματος που γράφει «ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ». Ακολουθεί ένα πανοραμικό της κτιριακής δομής που πλαισιώνει το λιμάνι, με τα κτήρια «ΤΕΛΩΝΕΙΟΝ ΑΙΓΙΝΗΣ» και το διπλανό του με την ταμπέλα του κόμματος «ΕΝΩΣΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ» να ξεχωρίζουν.

Βλέπουμε για άλλη μια φορά το πλοίο και έπειτα ο φακός στέκεται σε ένα περίπτερο, εστιάζοντας σε πήλινες κανάτες ζωγραφισμένες με διαφορά λουλούδια. Η εικόνα αλλάζει με ένα αυτοκίνητο Volkswagen “σκαραβαίο” να μπαίνει στο ferry boat με το όνομα «Αγ. Νικόλαος» καθώς και πανοραμικές απόψεις με όλο το λιμάνι. Ένα σύντομο πλάνο από την στάση λεωφορείων με κόσμο να επιβιβάζεται και επιστροφή στις πανοραμικές απόψεις του λιμανιού.

Η κάμερα μας δίνει ένα ακόμα πανοραμικό του λιμανιού, με μια βαρκούλα να πλέει, την εκκλησία Παναγίτσα (Εισόδια της Θεοτόκου), τα καΐκια που είναι αραγμένα και ένα κτήριο με την επωνυμία «ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΝ ΕΜΜ. Γ. ΡΟΥΣΣΟΥ» να ξεχωρίζουν.

Το φιλμ κλείνει με μια νεαρή γυναίκα και τρία παιδιά που βρίσκονται σε μια καφετέρια.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Κουρουνιώτης Βύρων

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
128

Φορμά
8mm