Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Διακοπτό (στην καθομιλουμένη Διακοφτό) μια παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Αχαΐας, χτισμένη στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου.

Είναι Πάσχα του 1971 και το φιλμ ανοίγει με πολλά σουβλιστά αρνιά στην σειρά. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει τα αρνιά στις σούβλες καθώς και τους ανθρώπους που τις γυρίζουν. Βλέπουμε δυο άντρες με τον ένα να φαίνεται ότι τραγουδάει, έναν που πίνει κρασί και δυο ακόμα έναν νεότερο κι έναν μεγαλύτερο ενώ μια γυναίκα στέκεται όρθια πίσω τους. Τα πλάνα απ’ τους ανθρώπους που γυρίζουν τις σούβλες συνεχίζονται και ο φακός μένει για λίγο σε μια γυναίκα και έναν ακόμα άντρα. Η εικόνα αλλάζει με τους μουσικούς καθώς και ανθρώπους να χορεύουν.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από την Τράπεζα Αχαΐας, ένα χωριό έξω από το Διακοπτό, όπου ο κινηματογραφιστής καταγράφει τη θέα από το βουνό.

Συντεταγμένες

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Μπακέλας Βύρων

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
120

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Ε! ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!

Εκεί στο Διακοφτό, που αποτελούσε τη βάση των διακοπών μας, εμείς τα τέσσερα παιδιά, ζήσαμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ανακαλύψαμε ένα χωράφι με "ψηλά μαλάκα χόρτα” και επιδοθήκαμε σε ατελείωτες βουτιές!!! Αφού τα ισοπεδώσαμε ΟΛΑ, μετά ανακαλύψαμε πως ήταν σπαρμένο με κουκιές!!! Οι προσπάθειες των γονιών μας να ταΐσουν και να ποτίσουν τον αγροφύλακα που κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη να επιβάλει πρόστιμο, απέβησαν άκαρπες! Τελικά οι γονείς μας πλήρωσαν το πρόστιμο στον ιδιοκτήτη!

- Μαργαρίτα Μπακέλα
Μπακέλας Βύρων