Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Χαλκίδα, την πρωτεύουσα και τον κύριο λιμένα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το φιλμ ανοίγει με ένα γενικό πλάνο του λιμανιού στολισμένο καθώς και αμέτρητο κόσμο που βρίσκεται εκεί. Ο κινηματογραφιστής εστιάζει σε μια παρέα καλοντυμένων αντρών κι έπειτα στους στολισμούς για την 25η Μαρτίου, την Εθνική Εορτή της Ελλάδας, κατά την οποία τιμάται ο Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Βλέπουμε πλάνα από την παρέλαση, με ένα σχολείο με μεγαλύτερα παιδιά φορώντας τις ειδικές σχολικές μπλε στολές, ενώ ακολουθούν μικρά παιδάκια και μια ομάδα νεαρών αγοριών με τρεις νέους να προπορεύονται κρατώντας τύμπανα. Η παρέλαση συνεχίζεται με κορίτσια και αγόρια ντυμένα με παραδοσιακές στολές.

Ακολουθούν ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών με κάθε σχολείο να έχει τη δική του ενδυμασία καθώς και μικρά προσκοπάκια. Τον φακό κλέβει μια ομάδα σχολείου που έχει μασκότ ένα σκύλο και κρατάει στο στόμα του μια σημαία. Σειρά έχουν τα οχήματα, με μοτοποδήλατα, τζιπ, φορτηγά, τανκ και πυροσβεστικά.

Το φιλμ κλείνει με την παρέλαση στρατιωτικών καθώς και την μπάντα με τον μαέστρο που προπορεύεται να δίνει το ρυθμό.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Κιριμλίδης Δημήτρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
209

Φορμά
8mm