Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Καλαμάτα. Το φιλμ ανοίγει με ένα σπίτι που έχει κρεμάσει την ελληνική σημαία λόγω της εορτής της 25ης Μαρτίου. Μια διπλή εορτή για την Ελλάδα αφού είναι η Εθνική Εορτή κατά την οποία τιμάται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αλλά και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Βλέπουμε πλάνα από την παρέλαση με τη μπάντα να παρελαύνει ενώ παρατηρούμε και το πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί εκατέρωθεν του δρόμου για να την παρακολουθήσει. Ο φακός εστιάζει στους μουσικούς κι έπειτα μας δείχνει μια ομάδες επισήμων που παρελαύνουν κρατώντας σημαίες.

Ο κινηματογραφιστής στέκεται σε μια παρέα που βρίσκεται σε ένα μπαλκόνι και παρακολουθεί το γεγονός συζητώντας και επιστρέφει στα πλάνα από την παρέλαση. Βλέπουμε ομάδες σχολείου, στρατιώτες και μια ομάδα γυναικών που είναι ντυμένες με παραδοσιακές στολές. Η κάμερα μένει για λίγο στα κορίτσια και συνεχίζει με μια μικρή ομάδα αντρών που είναι παραδοσιακά ντυμένοι.

Το φιλμ κλείνει με την μπάντα του ναυτικού και τους στρατιώτες του να παρελαύνουν καθώς και μια μικρότερη ομάδα προσκόπων.

Συντεταγμένες

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
120

Φορμά
8mm