Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
(Σημείωση: στο συγκεκριμένο φιλμ κάποιες σκηνές μπορεί να θεωρηθούν προσβλητικές από τους θεατές, όπως ο καρναβαλιστής Χίτλερ που χαιρετάει ναζιστικά και τα κοστούμια που απεικονίζουν στερεοτυπικά τους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως το φιλμ έχει αξία ως ιστορικό τεκμήριο της εποχής και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε θέσεις με ρατσιστικό ή μισαλλόδοξο περιεχόμενο)

Στο φιλμ παρακολουθούμε ένα αποκριάτικο πάρτυ σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη. Το φιλμ ανοίγει με μια παρέα που είναι ντυμένοι μασκαράδες και ποζάρουν στην κάμερα. Ο φακός στέκεται για λίγο σε έναν άντρα που έχει ντυθεί Χίτλερ και κάνει κάποια αναπαράσταση ενώ οι γύρω παρέα του τον χειροκροτά χαμογελαστή.Βλέπουμε κόσμο με διάφορες στολές και τον φακό να στέκεται σε κάποιον που αναπαριστά την ταμπέλα ενός εστιατορίου και σε έναν άλλον που είναι ντυμένος υπολογιστής της IBM, της εποχής εκείνης. Μια γυναίκα στέκεται μπροστά και προσποιείται πως χρησιμοποιεί τον υπολογιστή.

Τα πλάνα από το πάρτυ με τις ευφάνταστες στολές συνεχίζονται. Ο κινηματογραφιστής στέκεται σε μια ακόμα γυναίκα που δίνει ένα δώρο σε έναν άντρα που έχει ντυθεί μαρκησία-ίσως- και εκείνος ανοίγει το δώρο και το δείχνει στην κάμερα χαμογελαστός ενώ ακολουθούν κι άλλα δώρα.

Το φιλμ κλείνει με ζευγάρια που χορεύουν με κάποιους απ’ τους καλεσμένους να είναι ντυμένοι μασκαράδες και κάποιους όχι.

Συντεταγμένες

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Μπακέλας Βύρων

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
241

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Οδός Αγ. Φωτεινής και πλατεία Βασ. Κωσταντίνου (σημερινή πλατεία Καρύλου) στη Νέα Σμύρνη. Αυτή η παρέα, αποτελούμενη κυρίως από Νεοσμυρνιώτες Μικρασιάτες στην καταγωγή και Αιγυπτιώτες από το Παλαιό Φάληρο, ήξερε αδιαμφισβήτητα να γλεντάει τη ζωή της!!! Με στολές που έφτιαχναν οι ίδιοι, εξαντλώντας κάθε φαντασία και έμπνευση, τα αποκριάτικα πάρτι, έμειναν στην… ιστορία!

- Μαργαρίτα Μπακέλα
Μπακέλας Βύρων