Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Κέρκυρα, ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους.

Το φιλμ ανοίγει με τους τίτλους αρχής που μας ενημερώνουν ότι βλέπουμε το “27 CIRCUIT DE CORFU” που πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου 1967. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει ένα γενικό πλάνο της περιοχής που θα γίνει η εκκίνηση του ράλλυ και τον κόσμο που έχει μαζευτεί να για παρακολουθήσει. Βλέπουμε τα αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος παρκαρισμένα με αρκετούς θεατές τριγύρω καθώς και άτομα που ελέγχουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο φακός καταγράφει κάποιους δοκιμαστικούς γύρους, έναν οδηγό να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο κι έπειτα στέκεται σε ένα μπάνερ που γράφει “DEPART” (εκκίνηση). Τα αυτοκίνητα παίρνουν τη θέση τους και οι διοργανωτές του αγώνα να προσέχουν την κάθε λεπτομέρεια. Ο φακός στέκεται για λίγο στον Γιώργο Μεϊμαρίδη και τον Λάκη Φωτιάδη που είχε την αντιπροσωπεία των Alfa Romeo ενώ βλέπουμε και ένα σύντομο πλάνο με τους οδηγούς να στέκονται για την αναμνηστική φωτογραφία.

Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει την εκκίνηση και έπειτα στιγμιότυπα του αγώνα με τα αυτοκίνητα Mini Cooper S με οδηγό τον Ζαλμά, ένα ακόμα Mini Cooper S με οδηγό τον Γιώργο Μεϊμαρίδη, το Cobra 427 με τον αριθμό 2 και οδηγό τον Chapman, το Alfa Romeo GTA με τον αριθμό 9 με οδηγό τον Γιάννη “Μαύρο” Μεϊμαρίδη που κατέκτησε την πρώτη θέση, το Chevy Corvette Stingray με τον αριθμό 1 και οδηγό τον Πεσμαζόγλου που βγήκε δεύτερος και το BMW 2000 TISA με τον αριθμό 8 και οδηγό τον Eiporch που βγήκε τρίτος, να ξεχωρίζουν.

Η κάμερα στέκεται για λίγο στους θεατές καθώς και τους τροχονόμους που υπάρχουν για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα κι έπειτα εστιάζει στους ανθρώπους που κρατούν ειδικά διαμορφωμένες ταμπέλες για να ενημερώνουν τους αγωνιζόμενους τον χρόνο που πέτυχαν στον προηγούμενο γύρο. Επιστρέφουμε στα πλάνα απ’ τον αγώνα με τον κινηματογραφιστή να στέκεται σ’ έναν οδηγό που έχει κατέβει απ’ το αυτοκίνητο και συνομιλεί με κάποιους ενώ φαίνεται αρκετά καταβεβλημένος και έπειτα στους ανθρώπους που φτιάχνουν τις ταμπέλες για την ενημέρωση των οδηγών.

Το φιλμ κλείνει με τον τερματισμό του αγώνα, τον νικητή να χαμογελάει στον φακό καθώς και το νικητήριο αυτοκίνητο με πλήθος κόσμου να το έχει περικυκλώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικά χρόνια μετά, ο Γιάννης Μεϊμαρίδης σκοτώθηκε στο σιρκουί Ρόδου μερικά χρόνια μετά και από τότε απαγορεύτηκαν τα circuit μέσα σε πόλεις.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
401

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


Επειδή είμαστε φίλοι με τους αδελφούς Μεϊμαρίδη και τον Λάκη Φωτιάδη, πήγαμε με την αδελφή μου στην Κέρκυρα να παρακολουθήσουμε τον αγώνα! Ο Γιάννης ήταν από την αρχή το φαβορί και επιβεβαιώθηκε!
Αθανασόγλου Νικόλαος