Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Luleå, μια πόλη στην ακτή της βόρειας Σουηδίας και πρωτεύουσα της κομητείας Norrbotten, της βορειότερης κομητείας της Σουηδίας.

Το φιλμ ανοίγει με ένα παγοθραυστικό. Βλέπουμε το πλοίο που βρίσκεται σταματημένο και κόσμο στο κατάστρωμα να κάνει τις εργασίες που χρειάζονται κι έπειτα ξεκινάει την πορεία του. Καθώς προχωράει, διακρίνουμε το όνομά του “ODEN” με τον φακό να εστιάζει στα παγωμένα νερά. Ένας άντρας στέκεται στο κατάστρωμα και απολαμβάνει την θέα, ενώ η κάμερα μας δίχνει απόψεις της περιοχής.

Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει το πλοίο που πλέει στον πάγο και μ’ ένα κοντινό πως τον “σπάει” καθώς περνάει. Έπειτα, στέκεται στα κομμάτια πάγου ενώ κατά διαστήματα μας δείχνει γενικά πλάνα του παγωμένου τοπίου. Βλέπουμε την πλώρη του πλοίου καθώς και ένα ακόμα παγοθραυστικό που προπορεύεται και επιστρέφουμε στις απόψεις της παγωμένης θάλασσας. Η καταγραφή συνεχίζεται με τη γέφυρα του παγοθραυστικού που προπορεύεται, το πλήρωμα στο κατάστρωμα καθώς κι ένα κοντινό στο όνομά του: “TOR”.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Aylon Film Archives

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
218

Φορμά
16mm