Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Madurodam, ένα πάρκο με μινιατούρες και τουριστικό αξιοθέατο στην περιοχή Scheveningen της Χάγης στην Ολλανδία. Φιλοξενεί μια σειρά από αντίγραφα μοντέλων σε κλίμακα 1:25 διάσημων ολλανδικών τοπόσημων, ιστορικών πόλεων και μεγάλων έργων. Το πάρκο άνοιξε το 1952 και έκτοτε το έχουν επισκεφθεί δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες. Το σύνολο των καθαρών εσόδων από το πάρκο πηγαίνει σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις στην Ολλανδία.

Το φιλμ ανοίγει με αναπαράσταση του Binnenhof τη μέρα Prinsjesdag (ημέρα κατά την οποία ο μονάρχης της Ολλανδίας απευθύνεται σε κοινή σύνοδο των Γενικών Κρατών της Ολλανδίας), ένα συγκρότημα κτιρίων στο κέντρο της πόλης της Χάγης, στην Ολλανδία, δίπλα στη λίμνη Hofvijver.

Βλέπουμε οικογένειες με παιδάκια να θαυμάζουν τα αξιοθέατα του πάρκου με τους περίφημους ανεμόμυλους της Ολλανδίας κι έπειτα ο φακός μας δείχνει ένα καρουζέλ. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει το παλάτι (Peace Palace) και το λιμάνι του Rotterdam ενώ την προσοχή του κλέβει για λίγο ένα μικρό αγοράκι. Ακολουθούν πλάνα με το αεροδρόμιο Schiphol, ένα τρένο καθώς και έναν αυτοκινητόδρομο ενώ οι επισκέπτες θαυμάζουν τα εκθέματα.

Το φιλμ κλείνει με τον κόσμο που εξερευνά το πάρκο καθώς και τα περίτεχνα μοντέλα με τα τρένα που κινούνται.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φραγκίσκος Πιέρρος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
168

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


1963. Madurodam, κοντά στη Χάγη. Ένα πάρκο όπου αναπαριστάται σε μικρογραφία (κλίμακα 1:25) και εκπληκτική λεπτομέρεια ένα πανόραμα ολόκληρης της Ολλανδίας. Και φυσικά, ένας παράδεισος για τα παιδιά.
Πιέρρος, Πιερρής