Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Οξφόρδη της Αγγλίας. Το φιλμ ανοίγει με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το παλαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου.

Βλέπουμε το επιβλητικό κτήριο του New College καθώς και μια παρέα συγκεντρωμένη έξω απ’ αυτό. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει απόψεις απ’ το κτιριακό συγκρότημα και μ’ ένα κοντινό βλέπουμε το έμβλημα του πανεπιστημίου που γράφει σε λατινικά "Dominus Illuminatio Mea" (Ο Κύριος είναι το φως μου), που περιβάλλεται από τρεις χρυσές κορώνες ενώ λίγο πιο πάνω εστιάζει στο έμβλημα του Christ's College που είναι κολέγιο του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Στη συνέχεια βλέπουμε την ευρέως γνωστή ως Γέφυρα των Στεναγμών της Οξφόρδης (Bridge Of Sighs) αλλά επίσημα ονομάζεται Γέφυρα Hertford καθώς συνδέει δύο μέρη του Κολεγίου Hertford πάνω από το New College Lane. Ο φακός εστιάζει στον New College Lane, έναν ιστορικό δρόμο στο κέντρο της Οξφόρδης, που πήρε το όνομά του από το New College, ένα από τα παλαιότερα κολέγια της Οξφόρδης.

Ο κινηματογραφιστής εστιάζει στο κολλέγιο Oriel που είναι η Κοινή Σχολή Φιλοσοφίας και Θεολογίας. Έπειτα, βλέπουμε το Χάλκινο άγαλμα του William Herbert Earl of Pembroke στην τετράγωνη αυλή της βιβλιοθήκης Bodleian ενώ η κάμερα μας δείχνει τις αίθουσες κάθε τμήματος με τον κόσμο να περιηγείται στον χώρο.

Το φιλμ κλείνει με το κτήριο Radcliffe Camera (γνωστή στην καθομιλουμένη ως "Rad Cam" ή "The Camera", από το λατινικό camera, που σημαίνει “δωμάτιο”), ένα κτίριο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σχεδιασμένο από τον James Gibbs σε νεοκλασικό στυλ και χτίστηκε το 1737– 49 για να στεγάσει τη Βιβλιοθήκη Επιστημών Radcliffe.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φιλίππου Μιχαήλ

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
200

Φορμά
Super 8mm