Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο κινηματογραφιστής βρίσκεται στην Φιλιππούπολη (ή Πλόβντιβ) της Βουλγαρίας. Βλέπουμε γενικές απόψεις της πόλης με ένα πανοραμικό καθώς και τον ποταμό Έβρο, γνωστό και ως Μαρίτσα.

Ένα σύντομο πλάνο του ξενοδοχείου NOVOTEL PLOVDIV και ο φακός στέκεται σε μια γυναίκα που φωτογραφίζει με την κάμερα της το τοπίο ενώ μας δείχνει απόψεις της παλιάς πόλης. Έπειτα η γυναίκα έχει επισκεφτεί το Περιφερειακό Εθνογραφικό Μουσείο και με την κάμερα να μας δείχνει το εντυπωσιακό κτήριο.

Στη συνέχεια, βλέπουμε τον Λόφο Bunardzhik και την γυναίκα να χαιρετάει τον κινηματογραφιστή και να του δείχνει το μνημείο Alyosha, ένα άγαλμα από οπλισμένο σκυρόδεμα ύψους 11 μέτρων ενός Σοβιετικού στρατιώτη το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός βάθρου 6 μέτρων επενδεδυμένο με γρανίτη. Το μνημείο είναι αφιερωμένο στους πεσόντες σοβιετικούς στρατιώτες στη Βουλγαρία (η οποία ήταν σύμμαχος του Άξονα) κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο κινηματογραφιστής καταγράφει το μνημείο ενώ ένας γάμος λαμβάνει χώρα εκείνη την στιγμή με τον φακό να παρακολουθεί τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους.

Το φιλμ κλείνει με ένα πανοραμικό όλης της πόλης από το ύψος που βρίσκεται ο κινηματογραφιστής.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
330

Φορμά
Super 8mm