Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Κίσσαμο, μια κωμόπολη και έδρα του Δήμου Κισάμου στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων της δυτικής Κρήτης.

Το φιλμ ανοίγει μ’ ένα αυτοκίνητο εκείνης της εποχής να προχωράει σ’ έναν δρόμο. Βλέπουμε το πράσινο τοπίο αλλά και απόψεις του χωριού. Ένας ιερέας στέκεται έξω απ’ το αυτοκίνητο και έπειτα βλέπουμε κόσμο συγκεντρωμένο έξω από μία εκκλησία

Η εικόνα αλλάζει με τον κινηματογραφιστή να στέκεται σ’ ένα σύνθημα που είναι γραμμένο στον τοίχο και γράφει «Μόνο ο Ειρηναίος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου». Πρόκειται για την περίοδο κατά την οποία ο Ειρηναίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του και οι κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν για μήνες την επανεκλογή του, κάτι το οποίο έγινε τον Ιανουάριο του 1981.

Βλέπουμε πλάνα από το εσωτερικό της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Ο κόσμος βγαίνει από την εκκλησία και βλέπουμε πάλι το σύνθημα. Σε ένα κόκκινο φορτηγό με τρεις άντρες υπάρχει κολλημένο φυλλάδιο με φωτογραφία του Ειρηναίου.

Ακολουθούν απόψεις του χωριού με τον φακό να εστιάζει σε μια γυναίκα που ψωνίζει από μια φρουταγορά. Ένα πόστερ της ταινίας «Κατάχρησις Εξουσίας» με τον Νίκο Κούρκουλο, κολλημένο σ’ ένα σταντ. Ο κινηματογραφιστής ζουμάρει στον Μανό Κατράκη και μια κοπέλα να κοιτάει το πόστερ.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στους δρόμους καθώς κάνει την εμφάνισή του ο Ειρηναίος Γαλανάκης. Το φιλμ κλείνει με το κατάμεστο από κόσμο, ιερείς αλλά και αστυνομικούς, προαύλιο της εκκλησίας.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
111

Φορμά
8mm