Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στις Βρύσες, ένα παραδοσιακό αγροτικό χωριό στο νότιο τμήμα της χερσονήσου του Αποκόρωνα Χανίων, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, της Κρήτης.

Το φιλμ ανοίγει με ένα πανοραμικό πλάνο του χωριού. Βλέπουμε δυο ηλικιωμένους άντρες να κάθονται σ’ ένα καφενείο, κόσμο να πηγαινοέρχεται, αυτοκίνητα αλλά κι ένα πούλμαν εκείνης της εποχής. Στη συνέχεια, ο φακός στέκεται στο Μνημείο της Μεταπολιτευτικής Επιτροπής Απελευθέρωσης της Κρήτης - 1895-1898 και ακολουθούν πλάνα από ένα καφενείο με μια παρέα να συνομιλεί και τη γέφυρα με κόσμο να τη διασχίζει.

Ο κινηματογραφιστής εστιάζει σε μια παρέα γυναικών με μια απ’ αυτές να κρατάει ένα παιδάκι ενώ πίσω τους βλέπουμε μια ταμπέλα που γράφει «Rooms for rent" κι έπειτα μια γυναίκα που απλώνει σαρίκια. Ένας ηλικιωμένος γευματίζει σε μια ταβέρνα μ’ έναν νέο άντρα να κόβει το φαγητό και επιστροφή στην πλατεία με το μνημείο, τους ντόπιους να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές και τους τουρίστες την βόλτα τους.

Η κάμερα εστιάζει σ’ ένα μαγαζι που όπως γράφει είναι «Φαγητοπωλείον Σουβλάκια», σχεδόν γεμάτο κι ακολουθεί για λίγο έναν ηλικιωμένο που βγαίνει κρατώντας φαγητό στο χέρι του.

Το φιλμ κλείνει μ’ ένα ακόμα πανοραμικό της πλατείας και μια γυναίκα να καταθέτει ένα λουλούδι στο μνημείο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
108

Φορμά
Super 8mm