Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με στιγμές ανεμελιάς και χαλάρωσης της οικογένειας στην παραλία, στο Κόρθι της Άνδρου. Αγώνες ταχύτητας, κολύμπι, γυμναστικές επιδείξεις, ηλιοθεραπεία κάτω από τον καυτό ήλιο.

Το φιλμ συνεχίζει με πλάνα από το οδικό δίκτυο της Άνδρου και τις απότομες κλειστές στροφές. Το αμάξι κινείται σε χωματόδρομο και ο κινηματογραφιστής λαμβάνει πλάνα από τη διαδρομή. Παρακολουθούμε μικρά χωριά σκαρφαλωμένα στις πλαγιές, τις αιμασιές στους ορεινούς όγκους, τις πλαγιές των βουνών και σε μια κλειστή στροφή ένας ατμοκίνητος οδοστρωτήρας κάνει την εμφάνιση του.

Πλέον βρισκόμαστε στον οικισμό των Μαινήτων με τις περίφημες πηγές κτισμένες ανάμεσα σε καρυδιές και πλατάνια. Παρακολουθούμε την οικογένεια καθώς ξεδιψά από τα νερά των πηγών και ευφραίνεται από το άρωμα των φρούτων. Λίγα πλάνα από το καμπαναριό και τον ιερό ναό της εκκλησίας της Κουμούλου και τα μέλη της οικογένειας συνεχίζουν την περιήγηση τους στο νησί.

Το φιλμ κλείνει κατά πάσα πιθανότητα με πλάνα από την παραλία του Νειμποριού, τη Χώρα παρακείμενη σε αυτήν και σύντομο πανοραμικό πλάνο του χωριού Στενιές.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
192

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


-Κόρθι Άνδρου, Ξενοδοχείο Μάνεση, οικογενειακώς.
-Ο θείος Σωτος αναδυόμενος από την θάλασσα και μετά push ups!
-Χωματόδρομοι στην Άνδρο.
Αθανασόγλου Νικόλαος