Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, καθώς και της ομώνυμης επαρχίας.

Το φιλμ ανοίγει με μια γυναίκα και αρκετό κόσμο με αποσκευές που βρίσκονται στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου του Ναϊρόμπι. Βλέπουμε πλάνα απ’ το εν κινήσει αυτοκίνητο και στεκόμαστε στην οδική ταμπέλα που μας ενημερώνει ότι το Ναϊρόμπι βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Α104 ενώ το Jamo Kenyatta Airport Nairobi στον B10 δεξιά. Καθώς το αυτοκίνητο συνεχίζει, βλέπουμε φευγαλέα μια μικρότερη οδική ταμπέλα που μας ενημερώνει ότι το Ναϊρόμπι είναι στα 12 km.

Η εικόνα αλλάζει με πλάνα μέσα απ’ τη πόλη. Βλέπουμε την περιοχή με την κτιριακή δομή της πόλης, αυτοκίνητα και την κίνηση στους δρόμους, από κάποιο ύψος στο οποίο βρίσκεται ο κινηματογραφιστής. Ο φακός εστιάζει στο κτήριο της τράπεζας Stanbic στο υποκατάστημα Kenyatta Avenue ενώ δίπλα της βρίσκεται η εθνική τράπεζα. Στη συνέχεια, ο φακός μας ξεναγεί στην πόλη μέσα απ’ το εν κινήσει αυτοκίνητο. Η κάμερα στέκεται σε μια γυναίκα που εξερευνά τους δρόμους και βλέπουμε αυτοκίνητα εκείνης της εποχής, κτήρια και πεζούς.

Η γυναίκα βρίσκεται στην City Square και με το πανοραμικό πλάνο του κινηματογραφιστή βλέπουμε αμυδρά το ρολόι απ’ το κτήριο της βουλής αλλά και το στρογγυλό κτήριο του Kenyatta International Convention Centre (KICC) να ξεχωρίζει πίσω από ένα δέντρο. Ένα πλάνο με την ταμπέλα να γράφει SIMBA STREET την οδό που βρισκόμαστε και επιστροφή στην κίνηση τους δρόμους καθώς κι ένα ξενοδοχείο που βλέπουμε στο βάθος. Το φιλμ κλείνει με μια ακόμα ταμπέλα δρόμου την WATALII STREET.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
75

Φορμά
Super 8mm