Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και της Αγγλίας, στα νοτιοανατολικά της οποίας βρίσκεται.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από έναν δρόμο του Λονδίνου και ένα σταθμευμένο όχημα με ανοιχτές πόρτες. Ένας άντρας και μια γυναίκα με βαλίτσες στέκονται δίπλα του ενώ ο άντρας φορτώνει τις βαλίτσες στο αυτοκίνητο. Βλέπουμε πλάνα της περιοχής μέσα απ’ το εν κινήσει αυτοκίνητο και τον άντρα να οδηγεί.

Βρισκόμαστε στο Piccadilly Circus, έναν οδικό κόμβο και δημόσιο χώρο του West End. Απόψεις απ’ την κίνηση στους δρόμους, πεζούς, λεωφορεία και αυτοκίνητα εκείνης της εποχής και ξεχωρίζουμε το συντριβάνι “Shaftesbury Memorial Fountain” με το μπρούτζινο άγαλμα “Anteros”.

Στη συνέχεια, ο κινηματογραφιστής περνάει απ’ την πλατεία Trafalgar με την κολόνα του Nelson (Nelson’s Column) να ξεχωρίζει και η ταμπέλα μας ενημερώνει πως είμαστε στο δρόμο Whitehall. Η περιήγηση συνεχίζεται στο δρόμο με το Big Ben να φαίνεται αμυδρά στο βάθος και σταματάει στο κτήριο Horse Guards, ένα ιστορικό κτήριο στην πόλη του Westminster. Η κάμερα εστιάζει στην ταμπέλα που γράφει Queen's Life Guard και πλήθος κόσμου βρίσκεται εκεί για να δει την καθημερινή τελετή της αλλαγής της φρουράς. Ένας φρουρός πάνω στο άλογο του και μια ακόμα ταμπέλα που γράφει οδός "Parliament", την νότια επέκταση του Whitehall, που οδηγεί στην πλατεία του Κοινοβουλίου και στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημαίες της Αγγλίας μαζί με του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ο φακός στέκεται στο Big ben ή Great Bell, το εντυπωσιακό ρολόι στο βόρειο άκρο του Παλατιού του Westminster. Ένα πανοραμικό με το παλάτι αλλά και την ροή στους δρόμους και ένα πλάνο με το χάλκινο άγαλμα του Winston Churchill στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, φιλοτεχνημένο από τον Ivor Roberts-Jones. Ένα διώροφο λεωφορείο που όπως γράφει πάνω κάνει περιήγηση στα αξιοθέατα του Λονδίνου και το μπρούτζινο άγαλμα Boadicea and Her Daughters που βρίσκεται στη γέφυρα Westminster.

Το φιλμ κλείνει με το κοινοβούλιο κι έναν άντρα να ποζάρει μπροστά του στη γέφυρα Westminster και μια τελευταία άποψη απ’ το δρόμο καθώς δύει ο ήλιος.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
109

Φορμά
Super 8mm