Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο κινηματογραφιστής σε αυτοκίνητο εν κινήσει, καταγράφει κατά τη διάρκεια της διαδρομής στο βορειοδυτικό μέρος του Θεσσαλικού κάμπου, το πανέμορφο χιονισμένο τοπίο. Το αυτοκίνητο διασταυρώνεται με ένα λεωφορείο που γράφει «Ιωάννινα», διασχίζει το χωριό Τρυγόνα που εκτείνεται στις δύο πλευρές του δρόμου και συνεχίζει την πορεία του.

Μετά από μία στροφή οι επιβάτες αντικρίζουν το επιβλητικό σύμπλεγμα των σκοτεινόχρωμων βράχων, των Μετεώρων, που βρίσκονται κοντά στα πρώτα υψώματα των οροσειρών της Πίνδου και των Χασίων. Στις κορυφές κάποιων από τους βράχους υπάρχουν μοναστήρια πολλών αιώνων. Τα Μετέωρα αποτελούν το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά από το Άγιον Όρος και από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Κοντινό πλάνο του βράχου που φιλοξενεί την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος. Είσοδος στην Καλαμπάκα, πόλη του Νομού Τρικάλων και πρωτεύουσα του Δήμου Μετεώρων, χτισμένη δίπλα στο σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο. Κοντινό πλάνο του Μετεώρου με την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά.

Διαδρομή με το αυτοκίνητο στο πλάι των βράχων σε ομιχλώδη, χιονισμένη ατμόσφαιρα και στάθμευση για φωτογράφιση των Μετεώρων και της πόλης της Καλαμπάκας ανάμεσα τους.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
52

Φορμά
Super 8mm