Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην πόλη των Βρυξελλών, τον μεγαλύτερο δήμο και ιστορικό κέντρο της περιοχής των Βρυξελλών και πρωτεύουσα του Βελγίου.

Το φιλμ ανοίγει με μια γυναίκα που βγαίνει από ένα λευκό σπίτι με μπλε παραθυρόφυλλα και σκεπή και περιμένει να μπει σ’ ενα Honda Civic το οποίο έρχεται απ’ το γκαράζ. Βλέπουμε πλάνα με τον δρόμο απ’ το αυτοκίνητο καθώς και την περιοχή. Στην συνέχεια, η γυναίκα περπατάει έξω απ’ το Βασιλικό Παλάτι που είναι ένα εντυπωσιακό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και έχει θέα στο πάρκο των Βρυξελλών (Brussels Park).

Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει την πόλη με αυτοκίνητα, λεωφορεία και τραμ εκείνης της εποχής καθώς κι ένα μέρος της πλατείας Royale με το μπρούτζινο άγαλμα του Godfrey De Bouillon ενώ στο βάθος διακρίνεται το Δικαστικό Μέγαρο.

Η εικόνα αλλάζει με ένα σύντομο πλάνο από ένα κήπο του πάρκου Parc du Cinquantenaire και την γυναίκα να επισκέπτεται το μουσείο με τα έργα του Dürer όπως γράφει και στη ταμπέλα. Ο φακός στέκεται για λίγο στο πορτραίτο του Albrecht Dürer, Γερμανού ζωγράφου, χαράκτη και θεωρητικού της Γερμανικής Αναγέννησης.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα απ’ το αυτοκίνητο εν κινήσει με το -κατά πάσα πιθανότητα- Bois de la Cambre/Ter Kamerenbos πάρκο και τις λίμνες Ixelles (Ixelles Ponds).

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
74

Φορμά
Super 8mm