Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Ζαρούχλα, ένα ορεινό χωριό του Νομού Αχαΐας. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.020 μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές της οροσειράς του Χελμού (γνωστό και ως Αροάνια Όρη) κοντά στα όρια με το Νομό Κορινθίας και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από έναν δρόμο του χωριού καθώς βλέπουμε και κάποια σπίτια. Μια γυναίκα εξέρχεται από ένα σπίτι κι έρχεται προς το μέρος του κινηματογραφιστή χαμογελώντας. Η κάμερα εστιάζει στο χιόνι που πέφτει και ένα άτομο την χαιρετάει. Μια καμινάδα καπνίζει καθώς το χιόνι γίνεται πιο πυκνό. Μια παρέα περνάει ένα μικρό γεφυράκι ευδιάθετη, χαιρετώντας ποτέ-πότε τον φακό ενώ τα φυτά και τα δέντρα τριγύρω έχουν αρχίσει να καλύπτονται απ το χιόνι.

Βλέπουμε ένα ρυάκι, μέρος του ρέματος του Αγ. Νικολάου όπου μαζί με τα υπόλοιπα ρέματα της περιοχής (Ριζανόρεμα, Κρυονέρι) χύνονται στον ποταμό Κράθι, με πυκνό δάσος τριγύρω και επιστρέφουμε στην παρέα που ξεκινάει την πεζοπορίας της στο μονοπάτι. Το χιόνι συνεχίζει να πέφτει με το χωριό φαίνεται αμυδρά στο βάθος ενώ η παρέα συνεχίζει την εξερεύνηση της .

Ο φακός μας δείχνει σπίτια του χωριού με κάποια απ’ αυτά να είναι πυργόσπιτα και στέκεται στο Πύργο Αγίας Τριάδας Ζαρούχλας που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό. Η παρέα εξερευνά το μέρος και διασκεδάζει. Ένας απ’ την παρέα μιλάει με μια χαμογελαστή ηλικιωμένη γυναίκα ενώ κρατάει μια σακούλα -κατα πάσα πιθανότητα με προμήθειες- και η παρέα συνεχίζει την περιήγηση της δάσος που όπως βλέπουμε είναι γεμάτο με έλατα και μαυροπεύκα.

Το φιλμ κλείνει με το αρχικό πλάνο στο δρόμο του χωριού και την γυναίκα να κατευθύνεται στο σπίτι της.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
194

Φορμά
Super 8mm