Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο της Ελλάδας.

Το φιλμ ανοίγει με ένα λευκό ιστιοπλοϊκό, ο κινηματογραφιστής ακολουθεί την πορεία του για λίγο κι έπειτα μας δείχνει απ’ το κατάστρωμα του πλοίου που βρίσκεται δυο μικρά πλοιάρια που φεύγουν απ’ το λιμάνι καθώς φαίνονται και τα αγκυροβολημένα πλοία.

Ένα γενικό πλάνο του λιμανιού με τα πλοία και τον οικισμό του Πειραιά να φαίνεται αμυδρά πίσω τους και ένα πανοραμικό με τα εμπορικά πλοία. Ο φακός στέκεται στο κατάστρωμα, καταγράφει έναν άντρα που είναι όρθιος στην άκρη και θαυμάζει την θέα. Ένα πλάνο με τα επιβατικά πλοία του λιμανιού και ξανά στο κατάστρωμα καταγράφοντας αυτήν τη φορά ένα ζευγάρι, κυρίως την γυναίκα, που παρακολουθούν την άφιξη του καραβιού στο λιμάνι καθώς και τον αμέτρητο κόσμο που περιμένει.

Στη συνέχεια, βλέπουμε αυτοκίνητα, πούλμαν και λεωφορεία εκείνης της εποχής, τα κτήρια του λιμανιού ενώ διακρίνουμε και την ταμπέλα «ΚΟΛΥΝΟΣ» στην οροφή ενός κτηρίου. Η κάμερα μας δείχνει τους ναύτες που δένουν τα σκοινιά του καραβιού, ένα φουγάρο που βγάζει μαύρο καπνό και την επιβίβαση κόσμου στο διπλανό πλοίο.

Το φιλμ κλείνει με την αποβίβαση των ταξιδιωτών καθώς και την αντάμωση με τους ανθρώπους τους.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
102

Φορμά
8mm