Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου.

Το φιλμ ανοίγει με τον καθεδρικό ναό των Άγιων Μιχαήλ και Γουδούλης που αποτελεί το πιο αξιόλογο οικοδόμημα γοτθικής αρχιτεκτονικής της Βραβάντης. Στη συνέχεια βλέπουμε το Royal Saint-Hubert Galleries το οποίο είναι ένα σύνολο από καταστήματα με γυάλινες στοές που σχεδιάστηκε και χτίστηκε απ’ τον Jean-Pierre Cluysenaer μεταξύ 1846 και 1847.

Ένα πανοραμικό της Grand Place της κεντρικής πλατείας των Βρυξελλών με το δημαρχείο, το μουσείο που στεγάζεται στο κτήριο The Maison du Roi/Broodhuis και το κτήριο Guilds of Brussels το οποίο ήταν ενώσεις βιοτεχνικών συντεχνιών που κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή των Βρυξελλών στην ύστερη μεσαιωνική και πρώιμη σύγχρονη περίοδο.

Ο κινηματογραφιστής στέκεται στην περίτεχνη αρχιτεκτονική των κτηρίων και σε μιας γυναίκα που κοιτάει τις βιτρίνες. Έπειτα εστιάζει στο Manneken Pis, ένα γλυπτό χάλκινο σιντριβάνι ενός “puer mingens” (~αγοριού) στο κέντρο των Βρυξελλών, που απεικονίζει ένα γυμνό αγοράκι να ουρεί στη λεκάνη του συντριβανιού. Η γυναίκα κοιτάει μια βιτρίνα με πολλά αγαλματίδια - σουβενίρ του Manneken Pis αλλά και διάφορα υφαντά.

Βλέπουμε πιο σύγχρονα κτήρια και τη ροή στους δρόμους ενώ ο κινηματογραφιστής είναι εν κινήσει. Το Petit Sablon Square, έναν κήπο, με δέντρα, φράχτες, λουλούδια και αγάλματα και μπροστά μας το Νομικό Δικαστήριο των Βρυξελλών το οποίο είναι το πιο σημαντικό δικαστήριο στο Βέλγιο στην πλατεία Poelaert/Poelaertplein.

Ο κινηματογραφιστής και η φίλη του κοιτάνε την πόλη μέσα απ’ τα ειδικά διαμορφωμένα κιάλια και μας δίνει ένα πανοραμικό με όλη την πόλη. Η κάμερα κάνει ένα zoom-in στο διάσημο αξιοθέατο Atomium το οποίο είναι σχεδιασμένο από τον μηχανικό André Waterkeyn και τους αρχιτέκτονες André και Jean Polak και έχει ύψος 102 μέτρα.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα απ’ την πόλη μέσα απ’ το αυτοκίνητο. Με το πάρκο Parc du Cinquantenaire και την αψίδα-μνημείο (Cinquantenaire Arcade) καθώς και το εντυπωσιακό Atomium που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο να ξεχωρίζουν.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
219

Φορμά
8mm