Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Αμμουδιά, ένα χωριό του νομού Πρέβεζας. Το χωριό της Αμμουδιάς βρίσκεται στις εκβολές του Αχέροντα ποταμού, γνωστού από τη μεταφορά των νεκρών στο βασίλειο του Άδη.

Ο Αχέροντας, μήκους 50 περίπου χιλιομέτρων, είναι ποταμός της Περιφέρειας Ηπείρου. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Πάργας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και καταλήγει στα νερά του Ιονίου Πελάγους.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα μέσα από το αυτοκίνητο, από τον δρόμο και την παραλία. Στη συνέχεια βλέπουμε τις εκβολές του ποταμού με το Ιόνιο πέλαγος απέναντι και μια γυναίκα να προχωράει προς το μέρος τους.

Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει ένα πανοραμικό πλάνο με τις όχθες του ποταμού και τη γυναίκα που έχει σταθεί σε μια άκρη και θαυμάζει το τοπίο. Ένας άντρας περπατάει κατά μήκος της παραλίας και έπειτα βλέπουμε μια βάρκα γεμάτη από κόσμο να κάνει ξενάγηση στον ποταμό. Ο φακός κάνει ένα κοντινό στα νερά του ποταμού κ εμείς βλέπουμε καλαμιές και βατράχια να παίζουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Δέλτα του ποταμού Αχέροντα στο Ιόνιο Πέλαγος συμπεριλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, φιλοξενώντας δεκάδες είδη χλωρίδας και πανίδας.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από τα βοοειδή της περιοχής να περπατάνε ή να στέκονται-ίσως-για νερό στην αντίθετη όχθη από τον κινηματογραφιστή.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
35

Φορμά
8mm