Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ξεκινά με πλάνα από το ξενοδοχείο Negresco στη Νίκαια. Ένας άνδρας και δυο γυναίκες να βγαίνουν από το ξενοδοχείο και μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο Citroën Traction Avant.

Η οικογένεια ξεκινά με προορισμό τις Κάννες. Βλέπουμε την οδική ταμπέλα που οδηγεί στις Κάννες και πλάνα της διαδρομής μέσα απ’ το αυτοκίνητο. Καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής συναντάμε οδικές ταμπέλες, τα κτήρια στην παραλιακή διαδρομή καθώς και οχήματα εκείνης της εποχής.

Στη συνέχεια βλέπουμε τον άντρα και τις δυο γυναίκες να περπατάνε στον διακεκριμένο δρόμο Promenade de la Croisette ο οποίος εκτείνεται δυο χιλιόμετρα κατά μήκος της παραλιακής και ο φακός στέκεται στο ξενοδοχείο CARLTON (τώρα InterContinental Carlton). Η παρέα φαίνεται να διασκεδάζει και στο τέλος να κάθεται σε ένα τραπέζι στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου.

Τέλος, ο κινηματογραφιστής έχει επιστρέψει στη Νίκαια και μας δείχνει την κίνηση από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου Negresco. Βλέπουμε αυτοκίνητα, πεζούς, άμαξες αλλά και τις σημαίες των Η.Π.Α., της Γερμανίας και της Αγγλίας να ανεμίζουν στην πρόσοψη του ξενοδοχείου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
169

Φορμά
8mm