Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Ελβετία, νότια της Ζυρίχης. Το φιλμ ανοίγει με απόψεις του χιονοδρομικού κέντρου και των σαλέ. Βλέπουμε μια οικογένεια που μόλις έχει φθάσει και στην συνέχεια ο κινηματογραφιστής μας δείχνει το τελεφερίκ κατηγορίας “gondola lift” να κατεβαίνει.

Η σημαία της Ελβετίας ανεμίζει και μεταφερόμαστε στον εξωτερικό χώρο του σαλέ που είναι γεμάτος από κόσμο. Ένα αγοράκι χαιρετάει το φακό ενώ ένα μικρότερο φιλάει το χεράκι ενός κοριτσιού. Στη συνέχεια βλέπουμε το πάρκινγκ του ξενοδοχείου που είναι γεμάτο με αυτοκίνητα εκείνης της εποχής αλλά και αρκετά πούλμαν.

Ένα πανοραμικό πλάνο των Άλπεων, κατά πάσα πιθανότητα, τραβηγμένο απ’ το τελεφερίκ καθώς και της γύρω περιοχής. Βλέπουμε την απέραντη θέα, παιδιά και μεγάλοι θαυμάζουν το τοπίο. Ένας ηλικιωμένος άντρας κρατάει ένα alphorn, ένα ελβετικό χάλκινο πνευστό και η γυναίκα στέκεται δίπλα του για να βγάλουν μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία, χαιρετώντας την κάμερα.

Πλάνα από αρκετό κόσμο να βρίσκεται στο βουνό και να διασκεδάζει, κάποιοι περπατάνε, κάποιοι ξεκουράζονται και η οικογένεια του κινηματογραφιστή παίζει χιονοπόλεμο πετώντας χιόνι προς το μέρος της κάμερας. Το φιλμ κλείνει με την Ελβετική σημαία και με δυο αγόρια να κοιτάνε την θέα μέσα από τα ειδικά κιάλια παρατηρητηρίου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
208

Φορμά
8mm