Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κορίνθου, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη σύγχρονη πόλη της Κορίνθου στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνο από ένα παραθαλάσσιο μαγαζί στη πόλη της Κορίνθου, όπου ένα μικρό ψαροκάικο φορτωμένο δίχτυα περνά μπροστά απ’ τη κάμερα.

Μεταφερόμαστε στην Αρχαία Κόρινθο και παρακολουθούμε λήψεις από το Ιερό του Απόλλωνα, ένα ναό δωρικού ρυθμού που οικοδομήθηκε περί τον 6ο αιώνα π.Χ . Πίσω του διακρίνουμε τον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κύρια εκκλησία του χωριού. Στη συνέχεια, βλέπουμε το Ναό της Οκταβίας, ένα ρωμαϊκό λατρευτικό κτίσμα του 1ου αιώνα μ.Χ. , το οποίο σύμφωνα με τον Παυσανία ήταν αφιερωμένο στη λατρεία της Οκταβίας, αδερφής του Αυτοκράτορα Οκταβιανού.

Ακολουθούν λήψεις του χώρου γύρω από τον Ναό του Απόλλωνα και κατόπιν, η κάμερα μας δείχνει τον Ακροκόρινθο, έναν απότομο βράχο ύψους σχεδόν 600 μέτρων που φιλοξενεί ένα απ’ τα μεγαλύτερα κάστρα της Πελοποννήσου.

Η κάμερα επικεντρώνεται στο μαρμάρινο Ναό της Οκταβίας, όπου παρατηρούμε τον χαρακτηριστικό σκαλιστό διάκοσμο των κιονόκρανων κορινθιακού τύπου κι έπειτα, ο κινηματογραφιστής με τη παρέα του επισκέπτονται το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το φιλμ κλείνει με ένα πλάνο από το ρωμαϊκό ψηφιδωτό του 2ου αιώνα μ.Χ, που αναπαριστά την κεφαλή του θεού Διονύσου και ανήκει στα εκθέματα του μουσείου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
125

Φορμά
8mm