Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Chinatown της Νέας Υόρκης, στην ευρύτερη περιοχή του Μανχάταν, η οποία στα βόρεια γειτνιάζει με τη Little Italy και στα νότια με το Civic Center, ενώ στα ανατολικά συνορεύει με το East Side και δυτικά με τη Tribeca.

Η Chinatown του Μανχάταν, αποτελεί τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά συνοικία Κινέζων στον δυτικό κόσμο, καθώς κατοικείται από 100.000 άτομα, ενώ λέγεται ότι ξεκίνησε να δημιουργείται ήδη από τον 17ο αιώνα. Ακόμη, φιλοξενεί το Μουσείο Ιστορίας των Κινέζων της Αμερικής (Museum of Chinese in America).

Το φιλμ ανοίγει με πλάνο μέσα από το αυτοκίνητο, καθώς στρίβει από την οδό Canal προς την οδό Mott, τον εμπορικότερο δρόμο της συνοικίας. Η Mott είναι μία στενή οδός, μίας κατεύθυνσης, που ωστόσο είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη και συγκεντρώνει πλήθος μαγαζιών αποτελώντας πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Ο κινηματογραφιστής μας δίνει λήψεις από το νότιο τμήμα της οδού, μπορούμε να παρατηρήσουμε τους πεζοδρόμους γεμάτους κόσμο, τόσο τουρίστες όσο και Κινέζοι κάτοικοι της περιοχής, περιπλανώνται κάτω από τις φωτεινές ταμπέλες των καταστημάτων.

Τέλος, μία νεαρή γυναίκα που φορά κόκκινη καπαρντίνα χαμογελά κοιτάζοντας τη κάμερα, ενώ μία παρέα ασιατών περνά βιαστικά μπροστά της.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
37

Φορμά
8mm