Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στις Βρύσες Αποκορώνου, χωριού του νομού Χανίων στην Κρήτη.

Μπροστά μας μια οδική ταμπέλα που υποδεικνύει τις κατευθύνσεις προς Ρέθυμνο και Σφακιά, κάτοικοι του χωριού κυκλοφορούν ανάμεσα στις σκιερές μουριές.

Το δρόμο μπροστά από την ταμπέλα διασχίζει ένας άντρας που φορά την παραδοσιακή βράκα-κιλότα στρατιωτικό τύπου, που μπαίνει μέσα στα στιβάνια (τις μαύρες μπότες που συμπληρώνουν την ενδυμασία) και καπέλο.

Ένας άλλος άντρας καβάλα σ’ ένα γαϊδουράκι, σταματά, ξεπεζεύει και μεταφέρει ένα καφάσι με ντομάτες, που είχε δεμένο στο σαμάρι. Στον τοίχο το σήμα της εταιρίας πετρελαιοειδών προϊόντων, Shell, στο βάθος ένα λεωφορείο με προορισμό τα Χανιά.

Αμέσως μετά γενικά και κοντινά πλάνα στο Μνημείο της Μεταπολιτευτικής Επιτροπής Απελευθέρωσης της Κρήτης (Επαναστάσεως 1895 – 1898), που συγκροτήθηκε στην τουρκοκρατούμενη Κρήτη το 1895 και ένα μόλις μήνα μετά την συγκρότησή της, προχώρησε στην επιτυχή οργάνωση και επέκταση της τελευταίας επανάστασης της Κρήτης.

Το συγκεκριμένο έργο δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Γιάννη Κανακάκη, ως μία έκφραση ευγνωμοσύνης και θαυμασμού, στον Ανώνυμο Κρητικό Επαναστάτη.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φιλίππου Μιχαήλ

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
45

Φορμά
8mm